// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Phil Sutcliffe: AC/DC High-Voltage Rock’n Roll – Den illustrerede Historie
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Musik

Phil Sutcliffe: AC/DC High-Voltage Rock’n Roll – Den illustrerede Historie

Skrevet af den 1. juni 2016 – 07:46Ingen kommentarer

12. juni indtager rockbandet AC/DC igen Danmark. Koncerten var hurtigt udsolgt, som deres koncerter altid bliver. Er man så en af de heldige, som skal til Århus og høre AC/DC, kan man lige nå at læse denne bog og få en masse ”insider” viden om AC/DC.

Bogen fortæller om hvordan Young-brødrene startede bandet i starten af 70’erne. Man får historien om hvordan Bon Scott kom med, hvordan deres turneer i Australien og Europa gik. Ja selv, hvilke forstærkere og strenge som Angus og Malcom bruger får man med.

Bogen fortsætter helt op til AC/DC’s sidste album Rock or Burst. Bogen er fyldt med citater fra diverse bøger, blade og interviews, hvor historien om AC/DC bliver fortalt, næsten, med bandets egne ord. Bogen har masser af billeder fra AC/DC’s historie, deres merchandise og albumcovers. Imellem nogle af kapitlerne er der et par sider, der fortæller historien omkring AC/DC’s LP’er. Det er små historier, der fortæller lidt om folkene bag LP’erne og nogle af numrene derpå. Sidst i bogen er der en udvalgt diskografi med information om de fleste af deres albums, hvornår albummet er udgivet, hvilke singler der kom og hvornår det er indspillet.

Til tider kan der i bogen næsten være for mange citater, datoer og faktuel viden, så man bliver lidt forvirret, når man læser den. Den er lidt tung at læse fra enden til anden, men et kapitel i ny og næ er godt.

AC/DC er rock-bandet, som aldrig forgår til trods for død, anholdelser, sprut, høreskader og demens bland medlemmerne. Selv da deres karismatiske forsanger, Bon Scott, dør kæmper bandet sig videre igen med Brian Johnson som forsanger, og får kæmpe international succes. Meget af det skyldes, i følge bogen, at Young-brødrene arbejder hårdt og lever og ånder for rock’n roll, de er rygraden af AC/DC. Og har man stået til en AC/DC koncert, så glemmer man det ikke, der er så meget gang i den, lige fra de første toner i deres gigantiske koncertintroer til braget i For Those About to Rock, den velkendte intro i Thunderstruck og når Angus smider bukserne i The Jack.

Er man fan af AC/DC og gerne vil vide ALT om dem, så er AC/DC High-Voltage Rock’n Roll: Den illustrerede historie bogen man absolut må og skal eje!

Phil Sutcliffe, AC/DC High-Voltage Rock’n Roll: Den illustrerede Historie, Forlaget Turbine, 2015.