// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Kjædegaard: Skakten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lars Kjædegaard: Skakten

Skrevet af den 11. maj 2016 – 07:06Ingen kommentarer

Skakten er Lars Kjærdegaards ottende krimi om efterforskerparret Anita Hvid og Thor Belling, som i denne historie får op til flere mord, der skal efterforskes i Farum og omegn. Mord som begås på en besynderlig måde, fordi mordvåbnene er meget specielle. Stefan Langel, som er industrimand og byrådsmedlem med meget specielle holdninger myrdes med en slangebøsse. Kort tid efter bliver borgmesteren i Farum, Tommy Malmkjær, myrdet ved hjælp af bue og pil. Mordvåbnene får i første omgang Anita Hvid og Thor Belling til at koble mordene. Men er der overhovedet en sammenhæng?

Samtidigt med at Anita efterforsker mordene slås hun med eftervirkningerne af sin seneste sag og går i den forbindelse til samtaler hos drabsafdelingens psykologiske konsulent, Mia Norling. Det passer ikke Anita, som helst er fri, men hendes chef tvinger hende. Mia bor sammen med sin mand Stig på en stor ejendom uden for byen, hvor hendes kontor ligger i en nedlagt lade. En dag da Anita nødtvungent skal til en samtale hos Mia, er Mia væk. Hendes mand er meget fåmælt om det, men da han opfører sig mærkeligt går Anita og Thor kødet på ham. Han påstår, at Mia har det med at forsvinde ind imellem – men er det rigtigt? Eller ligger der en forbrydelse bag? For i stedet for lede efter sin kone, fylder Stig en 27 meter dyb gammel brønd op med sten fra den nærliggende mark. Han siger, at det er for at undgå, at nogle skal falde i – men er årsagen en anden? Anita og Thor begynder at mistænke, at Mia ligger i brønden.

Stig er også ansat som privatlærer hos en rigmand, hvor han skal redde datteren Jane fra dårlige karakterer og give hende noget dannelse. Hun bor sammen med sine forældre i sin egen afsondrede del af det store hus – og har sine helt egne planer med Stig. Det viser sig, at hun både er intelligent og nysgerrig, og slet ikke så uvidende, som hendes far tror.

Der er mange tråde i Skakten, som skal samles op – og det får Lars Kjædegaard bestemt også gjort. Men det havde ikke gjort mig noget, hvis der havde været en tråd mindre. Det ændrer dog ikke på, at Skakten er en spændende krimi, med et godt plot som overrasker og den kan bestemt anbefales.

Lars Kjædegaard, Skakten, Forlaget Rosinante, 378 sider, februar 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.