// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matt Latimer: Speech*Less – Tales of a White House survivor
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Historie, Politik & debat, Politisk biografi

Matt Latimer: Speech*Less – Tales of a White House survivor

Skrevet af den 4. oktober 2009 – 22:27Ingen kommentarer

speechKan Georg W. Bush´s præsidenttid opsummeres som otte års rodet og dårligt ledet sammenrend af konservative kræfter, der brugte mindst lige så meget tid på at bekrige hinanden som de hadede liberale. Det er det indtryk man får af den både velskrevne og stærkt underholdende bog Speech*Less – Tales of a White House survivor af Matt Latimer.

Som det udtrykkes i bogen, så var det – at arbejde som taleskriver for Bush i Det hvide hus –mindre som den vittige og intensive West Wing tv-serie og mere som serien The Office med den mildest talt virkelighedsfjerne chef.

Men sådan skulle det ikke have været. Tværtimod var arbejdet som taleskriver i Det hvide hus højdepunktet på forfatteren Matt Latimers karriere. En karriere, der også indbefatter jobs for et excentrisk kongresmedlem og en endnu mere excentrisk senator – og ikke mindst tre år som taleskriver for forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Undervejs får vi hele historien fra det første besøg på et republikansk konvent som ”Young Republican” til de første jobsamtaler i kongressen for til sidst at lande i Det hvide hus. Hvor den republikanske loyalitet for alvor bliver sat på prøve, men ikke holder Bushes periode ud.

Der bliver ikke lagt fingre imellem i Matt Latimers partsindlæg, men det et sjældent politikerne, der for alvor står for skud (særligt Rumsfeld men også Bush behandles pænt). I stedet er det folk som præsidentens særlige rådgiver Karl Rove, der i bogen angribes for reelt at have opnået ingenting i Bushes periode. For på trods af stor popularitet efter 9/11 formåede Bush – og Rove – at efterlade en svær opgave for de republikanske præsidentkandidater og en demokratisk domineret kongres og senat. I Latimers version er det resultatet af en ansættelsesprocedure overalt i Washington, hvor blind republikansk loyalitet blev vægtet over egentlige evner.

Derfor er det også en desillusioneret Matt Latimer, der til sidst siger jobbet op i Det hvide hus før tid. Heldigvis var han ikke mere desillusioneret end, at der var energi til at skrive den underholdende og afslørende bog om politik som et arbejde.

Du kan læse underholdende afsnit fra bogen om Bush og de første tegn på den økonomiske krise her hos GQ.

Matt Latimer, Speech Less, Tales of a White House survivor, Crown Publishers/Random House, September 2009,283 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.