// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lone Aburas: Det kommer til at ske
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Lone Aburas: Det kommer til at ske

Skrevet af den 15. februar 2016 – 07:43Ingen kommentarer

Flot forside. Rigtig god bog. Læs den!

Drengen Henry har ikke ligefrem det fedeste liv. Hans mor har taget sit eget liv efter en længere periode med besynderlig adfærd og hans far trøstespiser i soveværelset og har stort set glemt alt om Henry.

Henry passer sin skole og hænger ud med sin nye ven Adam. Og så er han glad for pigen Alma, men hun bliver sendt til Fyn i plejefamilie. Nogen sprudlende og lykkelig barndom er der langt fra tale om.

Senere mister han også Adam. Og sin far! En nem ungdom er der med andre ord heller ikke tale om. Selvom han delvist hutler sig gennem gymnasiet brokker sig eller klynker han sjældent.

Trods den dystre virkelighed er bogen skrevet i en let og lige ud af landevejen tone, der passer godt til en stor knægt. Sproget ændrer sig i takt med at Henry bliver ældre og mere moden.

Ved at læse bagsideteksten fik jeg et indtryk af en noget eksperimentende stil, og jeg var lidt usikker på, om bogen dermed var tung at læse. Henry skriver nemlig en bog om sit liv i bogen, som vi som læsere måske/måske ikke læser med i. Men lad dig ikke skræmme af bagsideteksten, bogen er flydende og let at læse, selvom jeg kort undervejs funderede lidt over, hvad der var Henrys virkelige opvækst og hvad der var hans omskrevne barndomserindringer. Egentlig en lidt sjov undren der bliver skabt, når bogen jo i virkeligheden er et produkt af en kvindelig forfatters fantasi. Point for det.

Og så spørger du måske, om en kvinde kan leve sig ind i en drengs og ung mands univers? Jep, det fungerer!

“Det kommer til at ske” er Lone Aburas fjerde roman. Måske har du læst en af hendes tidligere udgivelser “Føtexsøen”, “Den svære toer” eller “Politisk roman” – alle roste bøger. Jeg har læst og anmeldt hendes romanudgivelse nummer 2 – “Den svære toer” og var meget glad for både forsiden og selve bogen.

Lone Aburas, Det kommer til at ske, Gyldendal, 169 sider, Januar 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.