// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elin Nilsson: Flyd som en sommerfugl, stik som en bi
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Ungdomsroman

Elin Nilsson: Flyd som en sommerfugl, stik som en bi

Skrevet af den 7. december 2015 – 07:00Ingen kommentarer

14-årige Miranda er elitesvømmer og det eneste hun virkelig vil er at blive udtaget til Sverigesmesterskaberne. Det er i vandet Miranda føler sig mest fri og mest hjemme.

I skolen klarer hun sig middelmådigt, eller under, men har til gengæld bedsteveninderne Johanna og Magge til støtte og hjælp. Derhjemme står hun i skyggen af sin storebror, der er droppet ud af skolen og nu sidder på sit værelse med gardinerne rullet ned og spiller World Of Warcraft 24/7 til stor bekymring for deres forældre.

Da Johanna, bedsteveninden, får en kæreste og det begynder at gå ned af bakke derhjemme er det også i vandet, at Miranda drukner sine sorger. Hun vil vise alle, hvor stærk hun er. Desværre har alt en pris og det gælder ikke altid kun om “at udholde smerten”, som ellers er Mirandas motto.

Bogen er undervejs krydret med Johannas blogposts, der, læst gennem Mirandas øjne, er en stærk kontrast til hendes eget liv.

Sproget er godt og lidt specielt, men det er også der igennem, at vi lærer Miranda at kende. Vi er med i alle tanker og følelser og det er svært ikke at fatte sympati for hende.

Flyd som en sommerfugl, stik som en bi er en realistisk ungdomsroman med en troværdig fortæller. Det er en bog for alle og det er bestemt ikke nødvendigt at have sportskendskab eller -interesse, for temaerne er universelle. Den handler ikke kun om ambitioner og hvordan de kan isolere én, men også om valg og konsekvenser. Om identitet eller mangel på samme. Og om ensomhed og om ikke at turde være sårbar.

Bogen vandt i 2014 Göteborg Stads Litteraturpris.

Elin Nilsson, Flyd som en sommerfugl, stik som en bi, Forlaget Turbine, oktober 2015, 257 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.