// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Meinert: Dinas forbandelse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Fantasy

Anne Meinert: Dinas forbandelse

Skrevet af den 13. november 2015 – 07:02Ingen kommentarer

Dinas forbandelse er første bog fra Anne Meinerts hånd om verdenen Ildúria. Bind to hedder Ondskabens nøgle og udkom sidst i maj 2015.

I Dinas forbandelse møder vi, i vores verden, drengen Jonas. Han er ved at hjælpe sin mor med at vaske, hvilket naturligvis foregår i lejlighedskompleksets skumle kælder. Men dernede hører han pludselig en latter, der tilsyneladende ikke kommer nogen steder fra. Da han undersøger det nærmere viser det sig, at en af murene er en portal til en anden verden, Ildúria. Og pludselig befinder Jonas sig i en mystisk opgang, hvor dørene bliver større, jo højere op man går og omvendt. Opgangen er desuden befolket af mærkelige væsener, og om natten bliver beboerne selv forvandlet til blodtørstige monstre.

Dina er gået fra forstanden og har forbandet dem alle. Og Jonas er tilsyneladende den eneste, der kan redde dem. Men skal man sætte sit liv på spil for fremmede? Og hvad sker der med Jonas egen verden, hvis balancen mellem de to verdener ikke genoprettes?

Det er både spændende og en smule uhyggeligt og selvom det er en afsluttet historie bliver der også lagt et kim til fortsættelsen.

Ideen med at lade det meste af bogen foregå i en opgang synes jeg er original. Og ikke mindst er det imponerende, at forfatteren formår at gøre det så spændende og uhyggeligt. Bogen har et godt flow og sproget er levende, så man lever sig ind i historien og dens karakterer. Spredt igennem bogen er der også nogle helsides sort/hvide illustrationer, der underbygger historien virkelig godt.

Dinas forbandelse er en god blanding af gys og fantasy og egner sig til selvlæsning fra 9 år.

Anne Meinert, Dinas forbandelse, Turbine, Oktober 2013, 116 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.