// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pernille Stensgaard: Det gamle bad og havet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historie

Pernille Stensgaard: Det gamle bad og havet

Skrevet af den 5. oktober 2015 – 07:05Ingen kommentarer

Charlottenlund Søbad. Det forjættede lysegrønne land Nord for København, som rigtig mange gerne vil have adgang til. Hvad er det med det bad? Det bliver du klogere på i denne bog. Og den er morsom. Og det havde jeg ikke forventet af en bog om Charlottenlund Søbad. Den er helt og aldeles morsom, og jeg var fanget af den fra første afsnit og havde tilmed behov for at læse højt for min sidekammerat undervejs, fordi jeg synes Pernille Stensgaard skriver virkelig sjovt.

Bogens første del er klart sjovest. Du får en rundtur i den kultur, der hersker i badet, herunder anekdoter fra foreningens generalforsamlinger, hvordan nye og gamle medlemmer krydser klinger og ikke mindst hvordan nogle grupper af medlemsskaren forsøger at holde rat og kravl ude af deres lille oase. Det er utrolig underholdende. Ikke karikeret, men skarpt.

Herefter følger et afsnit om badekulturen og vores forhold til havet, hvorefter næste morsomme afsnit om henholdsvis sommer og vinterfolket udfolder sig. Vinterfolket behages tilsyneladende ikke af sommerfolket ser du.

Udover den skarpe, humoristiske pen er det en bog fuld af smukke billeder som alene gør den værd at bladre i. Tro endelig ikke, at det er en halvkedelig, poleret coffee table book fra det nordkøbenhavnske – den er meget mere og meget humoristisk.

Se også vores anmeldelse af Pernille Stensgaards “Hellerup – historier fra reservatet”.

Pernille Stensgaard, Det gamle bad og havet, Strandberg Publishing, august 2015, 144 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.