// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristoffer Jacob Andersen: Cirkelørkenens hemmelighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Fantasy

Kristoffer Jacob Andersen: Cirkelørkenens hemmelighed

Skrevet af den 1. oktober 2015 – 07:27Ingen kommentarer

En cirkelørken spreder sig langsomt men sikkert udfra storbyen Urbem Illuminati, og gør jorden gold og grå. Jorden er syg. Det er umuligt at dyrke de plakkerplanter, der sørger for mad til befolkningen, i den ugæstfri jord. Men det er faktisk ikke det største problem. Det største problem er de døde, der rejser sig fra den syge jord, med overmenneskelige kræfter for at angribe de levende.

Den 15-årige Lasser er plakkerbonde. Eller det vil sige, hans far er, og Lasser hungrer efter at faren vil se ham som mere end et barn. Og da ørkenen ankommer til Lassers by, beslutter Lasser sig derfor for at redde sin familie. Han tager ud for at finde sin onkel, som er den eneste, der kan gøre noget ved den syge jord og de levende døde. Men onklen er som sunket i ørkenjorden og storbyen er et ugæstfrit sted for en simpel plakkerbonde. Og desuden spækket med farer og fjender.

Heldigvis er Lasser ikke en helt almindelig dreng. Og de venner han får på vejen er heller ikke helt almindelige. Sammen med en flok animalis, menneskelignende dyrevæsener, der bliver holdt som slaver, vil Lasser redde, forandre og forbedre verden. Men vil det være tids nok?

“Cirkelørkenens hemmelighed” er en helt klassisk fantasyroman, men den kan alligevel noget særligt. Historien indeholder flere gode twists og er skrevet med humor. Bogens karakterer er troværdige og interessante og man kan ikke andet end at holde af Lasser og hans animalis-venner.

En rigtig god og fængende bog for stærke selvlæsere 10+ af begge køn. Selvom bogen er på næsten 400 sider er de velskrevet og flyver afsted.

Kristoffer Jacob Andersen, Cirkelørkenens hemmelighed, Forlaget Calibat, juni 2015, 394 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.