// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Yotam Ottolenghi: Plenty more
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Yotam Ottolenghi: Plenty more

Skrevet af den 22. maj 2015 – 07:58Ingen kommentarer

Hvis man kigger på størstedelen af de vegetarkogebøger, som mange boghandlere har stående på hylderne, så er der i dem en overvægt af spelt og quinoa og linseburgere, og en undervægt af den fest og de farver, som grønsager kan bibringe et måltid. Kort sagt bøger, der bekræfter enhver fordom om vegetarer.

Men der er begyndt at komme nogle bøger, som afviger fra denne lidt triste norm, og det er til glæde for både vegetarer og alle andre. Disse bøger er skrevet af folk, som spiser grønsager af lyst fremfor, fordi de smager godt, og fordi grønsagerne kan noget andet med smag, farver og konsistens, end kød og fisk kan.

Yotam Ottolenghi er en af de forfattere, som laver måltider ud af grønsager fordi grønsagerne er det værd i sig selv. Han laver måltider som er fulde af smag og farver, med masser af krydderier og krydderurter. Han har også skrevet kogebøger, der inkluderer både kød og fisk, men lige i hans to bøger Plenty og den nye Plenty more er fokus udelukkende på den grønne del af hans køkken.

Plenty more er fyldt med gode, anvendelige opskrifter med lækre billeder til langt de fleste af opskrifterne. Kapitlerne er delt ind i tilberedelsesformen (grillet, dampet,stegt, etc.) fremfor efter grønsagstypen, hvilket måske er lidt besværligt hvis man nu står med en aubergine i hånden og gerne vil finde alt med auberginer, men så kan man i stedet slå op i registeret bag i bogen.

Forfatteren har rødder i mellemøsten, og er også stærkt inspireret af maden fra de kanter. Men Plenty more har meget mere at byde på end udelukkende mellemøstlig mad, her er mad inspireret af næsten alle verdensdele, dog med stærk vægt på de steder, hvor de sætter mest knald på maden med krydderier og krydderurter. Herkomst er ikke så vigtig – smagen er i højsædet!

Plenty more gør det mere tilgængeligt at få sneget flere grønsager ind i kosten, og jeg tror jeg kommer til at bruge bogen en hel del!

Yotam Ottolenghi, Plenty more, Lindhardt og Ringhof, maj 2105

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.