// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Frank Bøgh: Palle Sørensen – Politimorder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Historie

Frank Bøgh: Palle Sørensen – Politimorder

Skrevet af den 2. maj 2008 – 11:09Ingen kommentarer

Frank Bøgh: Palle Sørensen - Politimorder

Historien om den mere end fem mand store Blekingegadebande, der tilsammen har en politimands liv på samvittigheden, sælger som varmt brød og forfatteren og landets førende filmfolk slås om at få lov til at filmatisere fortællingen.

Helt så meget ståhej er der ikke omkring historien om den fir-dobbelte politimorder Palle Sørensens liv. Men en enkel bog på knap 200 sider er det dog blevet til.

Det er den tidligere politimand Frank Bøgh, der fortæller historien om Palle Sørensens opvækst, voksenliv frem til den skæbnesvangre nat i 1965, selve natten hvor han ender med at skyde og dræbe fire unge politifolk i løbet af ti minutter to steder på Amager, hans ensformige fængselsliv gennem 33 år frem til i dag, hvor han i en alder af mere end 70 år er en fri mand, bosiddende i en ældrebolig i Valby.

Bogen med den meget uopfindsomme titel “Palle Sørensen, politimorder” er hurtigt og let læst, men giver alligevel en god og objektiv gennemgang af begivenhederne. Ikke mindst den meget minutiøse beskrivelse af drabene og begivenhederne umiddelbart derefter er hårrejsende læsning. Stor ros til forfatteren for at have indsamlet øjenvidneberetninger fra en lang række af de personer, der var tilstede den nat. Det er blandt andet de vidner, der som de første kom til de to gerningssteder og det er den politimand, der mødte op på Sundby Hospital og så ikke bare en, to eller tre, men hele fire uniformede døde betjente blive rullet ind på bårer.

Hvis man savner noget, er det nok en forklaring fra Palle Sørensen. Hvorfor gjorde han det? Hvordan har han det med det i dag? Her formår forfatteren ikke at komme ind til benet. Han kradser lidt i overfladen, men lader det blive ved det. Med mere end 33 år bag tremmer skulle man ellers nok tro at Palle Sørensen havde haft tid til at tænke over lige netop de spørgsmål.

Bogen er først og fremmest en skildring af en historisk begivenhed og ikke et forsøg på at trænge ind under huden på den aldrende politimorder.

Frank Bøgh: Palle Sørensen, politimorder. Ekstra Bladets Forlag, 2007. 195 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.