// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Plum: Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Camilla Plum: Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken

Skrevet af den 29. november 2014 – 07:51Ingen kommentarer

Uden krydring bliver maden en kedelig omgang. Hvor var vi uden salt og peber, selv i det knap så krydrede danske køkken? Camilla Plum går noget længere end bare salt og peber og sætter knald på den krydrede mad i Abracadabra.

Camillas krydrede køkken fokuserer ikke udelukkende på det, de fleste af os tænker på som krydderier. Ideen bag det krydrede køkken er bredere end det, idet der fokuseres på både smagsgivere og smagsbærere, forstået således at her både er ingredienser til at krydre med og retter / råvarer, der bærer smagen. Vi bevæger os mest under fjerne himmelstrøg, i fremmede køkkener, for det er her at det virkelig giver mening at tale om krydret mad.

Det er rart at se så bred en overvejelse omkring hvad krydring er, så der bliver plads til lidt større armbevægelser. Det resulterer i små og store afsnit om sådan noget som safran, salt, ingefær, ansjoser, tørrede limefrugter og alverdens andre ting, der kan bruges til at sætte fut på smagsløgene, men her er også afsnit om kødudskæringen skank og den nordafrikanske tagine til at formidle krydringen. Her er informationer om stort og småt, om det vi bruger til daglig og det som de færreste af os nogensinde kommer i nærheden af, men som alligevel er interessant at læse om.

Camilla Plums kogebøger er ikke nødvendigvis de mest lettilgængelige at bruge, og denne er ingen undtagelse. Stilen er en smule rodet, så det kan være svært at se ved første øjekast, om her er tale om generel info om noget, eller om vi er ovre i en opskrift. Det gør, at man skal bruge længere tid end ellers på at fiske efter godbidderne. Men som i hendes andre bøger er her en guldgrube af information at hente, hvis man giver sig tid til at læse det, og som altid skinner hendes passion for maden og råvarerne igennem. Det er smittende og giver lyst til at prøve og til at smage og til at vide mere, på en måde som få andre kogebogsskribenter formår.

Camilla Plum: Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken, Politikens Forlag, November 2014

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.