// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Plum: Camillas havebog
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Havebog

Camilla Plum: Camillas havebog

Skrevet af den 30. juli 2009 – 12:23Ingen kommentarer

”En solmoden mørkelillabrun figen, der lige netop er begyndt at lække sukkersaft ud i blomsterenden, hvor det krystaliserer til karamelnektar; tung af modenhed og sukker, en frugt med de allerførste stækmærker, som tegn på fuldbyrdelse. At åbne sådan en og synke tænderne i den er da et privilegium en dag i september…”

Det er da poesi! Der findes havebøger, haveeksperter, haveselskaber og så findes der Camilla Plum.
Camillas havebog er nyeste skud på stammen fra Camilla Plum. Hun skriver dedikeret og passioneret om sin have. Hun deler ud af sin viden og ikke mindst af sin erfaring om artiskokker, tomater, krydderurter, figner og meget mere. Bogen er fint illustreret med skønne fotografier af Anne-Li Engström.

Hun beskriver sit arbejde i haven som terapeutisk,- arbejdet med hænderne, dagdrømme, tulle rundt i haven og lade tiden flyve. Det at indse sin egen utilstrækkelighed overfor naturens kraft til at ville bestemme og lave uorden, sætter tingene lidt i perspektiv.

Bogen er ikke bare et planteleksikon, den er meget mere end det. Det er en stor tung bog, med masser af fortælling, kommentarer og gode råd. Det er inspirerende læsning og hun kommer godt omkring det, at have en have. Sproget er meget personligt og hvis man kender Camilla Plum fra diverse udsendelser på tv, vil man i de mest personlige afsnit nærmest kunne høre hendes stemme. Især i det, for mig, meget relevante afsnit om dræbersnegle. De skal dø – de små svin – og hun foreslår, at man gør det i flok. Ud og slå ihjel og så hjem til aftenkaffen og en kanelsnegl.

En god læseoplevelse og jeg kan kun anbefale, at den kombineres med et besøg på hendes gård i Nordsjælland. Tjek hendes hjemmeside for åbningstider og specialarrangementer.

Camilla Plum, Camillas havebog, Politikens forlag, 320 sider, 2009

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.