// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Steffen Støvring: Lidenskab for livet. Præsentation af fire eksistenstænkere. Kierkegaard. Grundtvig, Nietzsche, Løgstrup.
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi

Steffen Støvring: Lidenskab for livet. Præsentation af fire eksistenstænkere. Kierkegaard. Grundtvig, Nietzsche, Løgstrup.

Skrevet af den 18. juli 2014 – 07:12Ingen kommentarer

Lidenskab for livet er på mange måder en interessant bog. Ideen om en let læselig, let tilgængelig og oversigtsagtig bog om fire komplicerede forfattere er super god. At bogen skal være beregnet for alle mennesker, som det hedder sig i indledningen, er lidt af en tilsnigelse. Den runger af teologiske budskaber, analyser og fortolkninger, som det nok ikke er alle, der kan forholde sig til.

Det er ikke det samme som, at man ikke har godt af at læse bogen – for alle fire tænkere kan helt sikkert bidrage med dybe og intelligente tanker om de dilemmaer, som også det moderne mennesket står overfor. Eksistentielle kriser er vist aldrig gået af mode, så disse fire forfattere kan meget vel genindføres som det nye sort. Bogen er egentligt fire bøger – en om hver forfatter. Hver del indeholder; hovedanliggender – liv, tekstuddrag, tidstavle, lettilgængelig litteratur og noter.

Forfatteren Steffen Støvring er cand.-teolog, har været lektor på Frederiskberg Seminarium, studiepræst på Frederiksberg og foredragsholder. Denne baggrund mærkes tydeligt. Der, hvor bogen er stærkest, er i den gennemgang, som holder sig tæt til forfatternes liv. Det er både spændende, morsomt, flydende og meget interessant. Der, hvor bogen er svagest, er i sammendragningen af forfatternes tanker – analysen og fortolkningen af disse tanker. For det første er det noget af en mundfuld at koncentrere disse forfattere til bitsize, for det andet er Støvrings kun én måde at fortolke stoffet på. Det gør han heldigvis også sporadisk opmærksom på.

Bogen er en let tilgængelig bog om fire store tænkere, for den der trænger til lidt lys fra oven og stof til eftertanke.

Steffen Støvring: Lidenskab for livet. Præsentation af fire eksistenstænkere. Kierkegaard. Grundtvig, Nietzsche, Løgstrup. 233 sider. Maj 2014. Lindhardt og Ringhof.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.