// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Paul Cunningham: Privat
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Paul Cunningham: Privat

Skrevet af den 7. marts 2014 – 08:58Ingen kommentarer

Paul Cunningham har været en del i vælten de sidste par år, først med lukningen af restauranten The Paul i Tivoli, dernæst med hans flyt til det jyske til Henne Kirkeby Kro. Og det er der masser at fortælle om. Men her i ’Privat’ fortæller han om det nære, maden derhjemmefra, udenfor rampelyset og toprestaurantkøkkenerne.

Cunningham har taget et skvæt England og blandet det med en skefuld Danmark, og så har han drysset rundhåndet med det bedste fra resten af verden. Der er ingen slankekure at finde i denne bog, hverken for krop eller økonomi, men der er til gengæld ren hjemlig forkælelse for alle pengene, side på side med mad der er en fornøjelse for både krop og sjæl. Og hvem trænger ikke til lidt af det? Her kan vælges mellem andepølser, lørdagsconfit, foie gras og kalvebrisler, serveret simpelt og dejligt uhøjtideligt, men stadig særdeles lækkert. Og så er der alt det andet, som chili con carne, minestrone og stegt kylling – gamle kendinge, men her er det bare lidt bedre end andre steder.

Cunningham har en glæde ved mad, der bobler over og ned på siderne af hans bøger, og det alene gør at bøgerne altid er værd at se nærmere på. At opskrifterne altid er lækre og en smule anderledes gør det jo ikke værre. Og ’Privat’ er ingen undtagelse.

Paul Cunningham, Privat, Politikens Forlag, 2013, 231 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.