// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jamie Oliver: Spar med Jamie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Jamie Oliver: Spar med Jamie

Skrevet af den 6. februar 2014 – 07:16Ingen kommentarer

I disse sparetider forsøger vi alle at bruge færre penge på det vi køber, og det gælder også madvarerne. Men hvordan vi agerer i supermarkedet er jo kun den ene side af sagen, for hvad med alt det, der bliver smidt ud? Det er jo penge lige ned i skraldespanden. Og heller ikke særligt miljøvenligt.

Jamie Olivers nyeste skud på stammen giver nogle gode forslag netop til hvordan man udnytter sine indkøb bedre, og dermed reducerer madspild. Her er opskrifter, der viser dig hvordan du kan genbruge rester fra aftensmaden, og tips til hvordan levetiden forlænges på de råvarer, der ellers ville ryge ud.

Her er nogle ‘hovedopskrifter’, og så nogle afledte opskrifter, som viser, hvordan man kan bruge resterne. For eksempel kan der være en opskrift på en hel ovnstegt kylling, og så derefter nogle opskrifter, som bruger resterne af kyllingen. Det fungerer ret fint, det er let at gå til. Der vil dog altid være en ubekendt faktor, for hvem ved hvor meget kylling der er tilbage til dagen efter? Et enkelt kyllingelår rækker ikke til mange portioner nudler med kylling dagen efter. Men så må man jo selv være lidt fremme i skoene og sætte mængden af andre ingredienser (fx grønsager) op.

Som altid når det kommer fra Jamie Oliver er opskrifterne lækre og lige til at gå til. Det er primært aftensmaden, der er opskrifter til, og de er familievenlige. Her er masser af billeder, som gør bogen indbydende. Det er en fin bog, som kan inspirere til at få udnyttet alt i køleskabet, så der ikke går ret meget til spilde, og det kan vi nok alle trænge til at lære lidt om.

Jamie Oliver, Spar med Jamie, Lindhardt og Ringhof, 2013, 287 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.