// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Forlaget Vingefang: Bag uden mel, Mad med gran og Vi bager med rug
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Forlaget Vingefang: Bag uden mel, Mad med gran og Vi bager med rug

Skrevet af den 21. september 2013 – 07:59Ingen kommentarer

Forlaget Vingefang har barslet med tre korte kogebøger. Bøgerne holder sig hver til et afgrænset emne, som passer godt til bøgernes format. Det gør dem lette at gå til.

Bag uden mel

Hvorfor bage uden mel? Det kan der være flere grunde til i dagens Danmark; man kan lide af glutenallergi, eller man kan være på en diæt der udelukker kornprodukter, etc. Man kan måske også bare være ude på at udvide sin horisont på bagefronten. Er det en horisontudvidelse man er ude efter er denne lille bog en fin intro, der er nogle gode opskrifter både indenfor det søde og det salte bagværk. Er man seriøs om at skulle til at leve uden mel, findes der dog mere fyldestgørende og stringente kogebøger om emnet.

Mad med gran
Her er emnet i sig selv spændende, fordi det ikke er hver dag man støder på opskrifter med gran. Da jeg først så titlen, kunne jeg kun komme i tanker om én ting man kan lave med gran – snaps. Men der kan man heldigvis blive klogere. Her er – udover snaps – bearnaise med gran, the med gran, syltede granskud, og mange andre interessante ting. Man kan kun glæde sig til at det bliver forår og grantræerne sætter de første skud, for det er skuddene der bruges mest i denne bog.

Vi bager med rug
Variation er godt, men indenfor kornprodukter er de fleste af os nok ikke så gode til at variere indtaget, så det ikke kun er hvede vi får indenbords. Denne bog fokuserer på rug som bærende ingrediens i både brød og kager (uden dog at udelukke hvede), så her er hjælp at få til at opnå lidt større variation i det daglige. Her er rugbrød og grove brød, plus som sagt lidt fra det søde køkken, hvilket jo nok er et sted hvor de færreste af os har det helt store repertoire med rug som ingrediens.

Forlaget Vingefang: Bag uden mel, Mad med gran og Vi bager med rug, diverse forfattere

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.