// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Ames Carlin: BRUCE
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Musik

Peter Ames Carlin: BRUCE

Skrevet af den 18. december 2012 – 21:00Ingen kommentarer

”BRUCE” er en særdeles grundig og velskrevet biografi om Bruce Springsteen, skrevet af en forfatter, som kender Bruce Springsteen og hans karriere detaljeret. Sammen med interviews med Bruce selv, E Street Band-medlemmerne, tidligere kolleger og familie, danner det en særdeles helstøbt biografi som kommer endog rigtig grundigt rundt om Bruce, hans karriere og hans liv.

Carlin er meget detaljeret omkring de første årtier i Bruce Springsteens karriere, hvilket er helt på sin plads, da der sker rigtig mange ting i årene før udgivelsen af hans første album og i de første omkring 15 år derefter. Men fra midten af 1980’erne begynder han at skøjte lidt lettere henover årene. Og især i årene hvor Bruce og E Street Band ikke er sammen, går det meget stærkt. Carlin kommer ikke så langt ned i materien, som man kunne forvente efter en meget detaljeret opstart. Det er synd, at Carlin ikke kommer ordentlig ned i tingene i lige netop de år.

”BRUCE” kunne efter min smag sagtens have været bind 1 i et 2-bindsværk. På den måde kunne Carlin have skrevet 350 sider om perioden frem til 1985 og 350 sider om årene fra 1985 og frem. For i den aktuelle bog skøjter han hen over den sidste periode på de sidste 150 sider af det 500 sider store værk.

Når det er sagt, så er ”BRUCE” en formidabel bog, som enhver Bruce-fan naturligvis bør have stående øverst på ønskelisten til jul. For os, der har billetter til hans og E Street’ernes koncert i Parken den 14. maj næste år, kan bogen bruges til at fylde ventetiden ud. I andre, inklusiv min anmelderkollega hr. Kidal, kan bruge den som et stort plaster på såret. Det er IKKE det samme som en mere end tre timer lang koncert en forårsaften, men det er et stort plaster.

Peter Ames Carlin: BRUCE. Peoples Press. 2012. 500 sider. Udkom den 9. november.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.