// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne B. Ragde: Jeg skal gøre dig så lykkelig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Anne B. Ragde: Jeg skal gøre dig så lykkelig

Skrevet af den 30. november 2012 – 09:14Ingen kommentarer

I denne bog er vi på besøg hos den norske middelklasse anno 1965. Vi bliver inviteret indenfor hos otte familier, der bor i en nyopført boligblok, side om side, men alligevel helt hver for sig.

Her går husmødrenes dage med at gøre rent, vaske tøj, lave mad og servicere deres mænd. De moderne hjælpemidler, vi kender så godt i dag, er på vej ind i middelklassehjemmene, og således bliver vi vidner til, hvordan en fryser kan skabe stor misundelse og en støvsuger er særeje. Der er ikke meget rødstrømpe 60’er oprør at spore her.

Vi besøger familierne på etagerne på skift og lærer om deres tilværelse og ikke mindst deres syn på naboernes tilværelse. Når vi så efterfølgende går en etage højere op, ser vi hvordan det i virkeligheden hænger sammen. Denne fortællestil er utrolig effektiv, da man som læser får lov til at se deres verden både indefra og udefra – og den skaber en dynamik i en ellers ganske begivenhedsløs fortælling. Men det er det, der er meningen og det er det Anne B. Ragde gør så godt.

Ingen action, ingen fremdrift, ingen happy ending. Blot et fascinerende øjebliksbillede af vores samfund, vores historie, fortalt via et meget stærkt og troværdigt persongalleri. Det er rigtig godt set og rigtig godt skrevet.

Danske Bent Haller skrev i 2009 bogen Rakkerpakhuset, som også handler om de mennesker, der bor i en boligblok og foregår i 1950´erne i en lille dansk kystby og er i stil med Jeg skal gøre dig så lykkelig. Læs bogbloggers anmeldelse af bogen her.

Anne B. Ragde, Jeg skal gøre dig så lykkelig, Rosinante, september 2012, 272 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.