// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bent Haller: Rakkerpakhuset
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Bent Haller: Rakkerpakhuset

Skrevet af den 3. juli 2009 – 07:54Ingen kommentarer

“Rakkerpakhuset” er en rejse tilbage til en søndag i 50´ernes Danmark i den lille kystby Ålestrand. Her ligger etageejendommen kaldet Rakkerpakhuset. Hver opgang i huset har fået sit eget afsnit i bogen og kapitlerne er på logisk vis delt op efter de enkelte lejligheder. I nogle af lejlighederne bliver historien fortalt via et barn, i andre via en mor eller far. Som en naturlig følge af naboskabet kædes de enkelte historier elegant sammen.

Rakkerpakhuset huser blandt andet en noget velhavende enkefrue, en mand der leder efter sin hånd i skoven – som Gestapo har hugget af, en jøde der har bestemt sig for altid at være i godt humør, en husmoder med en god figur der ønsker sig et barn, en mand der tæsker sin kone, og så mange unger i alle aldre at Rakkerpakhuset kan stille med 3 hele fodboldhold. Derudover kan man i samtlige lejligheder følge med i hvad klokken er, da der et ikke identificeret sted i huset står et bornholmerur. Alle har en ide´om i hvilken lejlighed bornholmeruret står, men kun en enkelt person ved præcist hvor lyden kommer fra.

Bogen rummer hverdagskildringer, der både er overraskende, sjove og triste. Vi møder socialdemokrater, socialister, blæverflæsk, frikadeller, og fælles toiletter i opgangen. Og vi møder en mand, der er godt i gang med at opfinde en evighedsmaskine.

Bogen er velskrevet og realistisk og jeg synes, at den giver et godt indblik i hvordan et liv i en lille kystby i 50´erne kunne være. Min læselyst var stor i starten af bogen, men da jeg var på besøg i lejligheden 1.tv. i opgang C var jeg ved at være mæt af hverdagshistorier. Men når man har fået noget godt at spise er det en rar fornemmelse at være mæt. Derfor kan jeg sagtens anbefale andre at læse Rakkerpakhuset.

Bent Haller (f.1946 lidt uden for Frederikshavn) har skrevet en hel del børne- og voksenbøger, blandt andet den kritikerroste “Den ottende bonde”. Han er uddannet maler og grafiker. Han har vundet flere priser for sine bøger.

Bent Haller, Rakkerpakhuset, Samleren, Maj 2009, 341 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.