// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Birgit Reimer og Maria Juhl Jakobsen: Stauder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Havebog

Birgit Reimer og Maria Juhl Jakobsen: Stauder

Skrevet af den 15. april 2009 – 20:09Ingen kommentarer

Havesæsonen er i fuld gang og ægte haveentusiaster har for længst planlagt hvad der skal plantes og prikles. Men hvad enten du er nybegynder eller fuldblods havenisse kan man finde inspiration i Birgit Reimer og Maria Juhl Jakobsens nye bog: ”Stauder”.

Bogen indeholder 32 opskrifter på smukke bede i haven med kække titler som: Måneskindsbed, Østens mystik, Koldkrigsbed, Helt-sikkert-bed osv. Jeg er personligt ret vild med Barbies staudebed, som er tøset i rosa og pink farver, som blomstrer fra juni til september.

Hvert enkelt bed er grundigt beskrevet med fotos af de enkelte planter, en oversigtstegning, gode råd til pasning og en overskuelig planteliste. Det kan være sin sag, at sætte de rigtige planter sammen til et smukt bed – planterne skal passe sammen i farve, højde og der skal tages hensyn til voksestedet, jordbundsforhold m.m. I bogen er der meget inspiration at hente, med mange gode bud på hvilke andre planter der passer sammen med de udvalgte stauder.

I bogen er der også et staudeskole afsnit, som giver en mere generel forklaring på hvad en staude egentlig er, hvordan de passes og vedligeholdes og hvilke redskaber du har brug for. Bogen er med masser af billeder og derfor supergod for nybegyndere, så man ved hvad man går efter på planteskolen.

Bogen er skrevet af to kvinder som er vilde med stauder og som gerne deler deres viden med os andre, så vi kan undgå de værste skuffelser og dyre fejlkøb.

Birgit Reimer er tidligere folkeskolelærer og ejer nu Caroline Mathildestiens Staudeplanteskole og hun arbejder sammen med Maria Juhl Jakobsen som er landskabsarkitekt fra Landbohøjskolen.

Stauder, Birgit Reimer og Maria Juhl Jakobsen, Lindhardt og Ringhof, marts 2009, 168 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.