// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Duna Ghali: Skæringspunkt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Duna Ghali: Skæringspunkt

Skrevet af den 7. april 2013 – 07:57Ingen kommentarer

Skæringspunkt er en interessant bog, der behandler et noget overset emne i litteraturen og som bestemt er værd at læse.

Skæringspunkt handler om tre irakiske indvandrere i Danmark. De har alle dybe ar på sjælen og vi får et indblik i deres liv og tanker ved at overvære deres individuelle samtaler med den danske psykolog Mona.

Som bihistorie er der fortællingen om psykologen Mona, som har et begrænset netværk, er ensom og hvis grænser hun selv har svært ved at mærke og markere. Hendes liv burde være mindre smertefuldt end de tre irakeres, da hun er vokset op i et trygt og reguleret samfund. Hendes liv står i stor kontrast til deres og der er et ulige magtforhold imellem hende og klienterne. Men et liv i et land uden krig er ikke nødvendigvis enkelt og lykkeligt.

De tre irakiske indvandreres karakterer er troværdige og det samme er deres historier og problematikker som er genkendelige fra mit arbejde som socialrådgiver. Der er kort skitseret tale om komplicerede liv med tab og traumer, sygdom og ledighed, frustrationer og tab af troen på at noget kan lykkes og erindringer om familiesammenhold og kærlighed. Og om mødet med det danske samfund, med arbejdsmarkedet, sagsbehandlere og systemet i det hele taget.

Skæringspunkt handler også om identitet, bekræftelse og om at høre til. Og om hvordan man håndterer livet og dets udfordringer. Skæringspunkt er skrevet med nerve og giver et godt billede på, hvad flygtninge og indvandrere du møder i din hverdag eller på gaden måske går og tumler med. Derfor er bogen også et vigtigt bidrag til at nuancere den konstante debat, som udlændingespørgsmålet stadig udgør i dansk politik.

Forfatteren Duna Ghali blev født i Irak i 1963 og har de seneste 20 år været bosiddende i Danmark. Hun har udgivet bøger på både arabisk og dansk og har også oversat bøger af flere store danske forfattere til arabisk.

Duna Ghali, Skæringspunkt, Forlaget Per Kofod, September 2012, 216 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.