Bent Christensen og Claes Bech-Poulsen: Ny nordisk gastronomi
Madkunst, madpoesi, madporno. Mange af den type ord kan bruges til at beskrive en bog som Bent Christensens og Claes Bech-Poulsens bog ’Ny nordisk gastronomi’, og det med rette. For bogen indeholder beskrivelser, billeder og opskrifter fra måltider på 16 af Danmarks absolutte toprestauranter indenfor det nordisk orienterede køkken.
Her fokuseres ikke kun på restauranter med beliggenhed i København, som der ellers er en tendens til, når der tales om gode restauranter til daglig, en tendens skabt af et højt fokus på Michelin stjerner. Noma er selvfølgelig med, men også steder som Frederikshøj og Henne Kirkeby Kro, som ikke ligger på Michelins alfarvej, er med i bogen.
Bogen er en lækker appetitvækker, som både indbyder til at besøge de beskrevne restauranter og til at forsøge sig med at genskabe lidt af madmagien selv. Skulle man ikke have råd til det første og heller ikke have mod på det andet, så kan man altid bladre lidt i bogen for at komme lidt nærmere på noget af det ypperste Danmark kan præstere på madfronten.
Bent Christensen og Claes Bech-Poulsen, Ny nordisk gastronomi, Politikens Forlag, August 2012