// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Guillermo del Toro og Chuck Hogan: The Night Eternal
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy

Guillermo del Toro og Chuck Hogan: The Night Eternal

Skrevet af den 15. november 2011 – 20:122 kommentarer

I tredje og sidste bind af Guillermo del Toros og Chuck Hogans vampyrserie The Strain er alle komfortable illusioner om, at menneskeheden er den herskende race på jorden sunket i grus. Mennesket er brutalt blevet rykket et led ned i fødekæden, og dagligdagen inkluderer nu koncepter som avlsfarme på en noget mere vedkommende måde end før. Det er ikke just en guldalder for menneskeheden. Men der er stadig nogle få, der kæmper mod vampyrerne og deres mørke. Dr. Ephraim Goodweather og hans lille netværk af venner kæmper stadig for deres eget og for alle andres liv. Men de er oppe mod meget hårde odds.

De tre bøger i The Strain serien er alle fantastisk læsning. Det kan især tilskrives det apokalyptiske element i serien, hvor mennesket står på kanten til undergangen, men derudover er serien velskrevet, sproget flyder virkelig godt og bøgerne læser nærmest sig selv.

Vampyrerne i The Strain er fremstillet skræmmende realistiske, hvis vampyrer da ellers kan siges at være realistiske. Denne evne til at få det fantastiske til at fremstå virkeligt har Guillermo del Toro også vist i sine film, hvor fantasi og virkelighed uden videre blandes sammen.

Alle tre bøger i serien er spænding på højt plan iblandet et godt gys. Men de to første bind i serien er de bedste, og det nok fordi, at det i dem er et spørgsmål om at læseren (og hovedpersonerne, selvfølgelig) skal opdage, hvor skidt det egentlig står til (meget skidt) og derefter finde en løsning (ikke så nemt). Det giver et ekstra spændingselement, fordi man endnu ikke har ´regnet den ud´. I bog tre, hvor man allerede har fået en ide om, hvordan problemet skal løses, drejer det sig mere om at understrege, hvor horribelt det ser ud for menneskeheden. Og så selvfølgelig om at se, om hovedpersonerne kan få skovlen under vampyrerne eller ej. Ikke at bog tre er kedelig eller dårlig, bestemt ikke, den er bare uundgåeligt mere forudsigelig end de to andre. Her afsløres dog en del om historien omkring vampyrerne, og det er bestemt en bonus.

Guillermo del Toro og Chuck Hogan, The Night Eternal, Harper Collins Publishers, 2011

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.