// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rikke Rønholt: Bliv løber for livet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil, Opslagsværk, Sportslitteratur

Rikke Rønholt: Bliv løber for livet

Skrevet af den 31. oktober 2011 – 18:58Ingen kommentarer

Er det sværest at træne sig selv op til at løbe 5, 10, 15 km eller derover eller er det sværeste egentlig at holde gejsten ved lige længe nok til at det bliver til en vane at løbe? Hvordan sikrer man sig, at alt det hårde arbejde med at træne sig op til at løbe ikke forsvinder, fordi motivationen gik op i røg? Kort sagt, hvordan bliver man løber for livet? Det er det, som Rikke Rønholt prøver at give et billede af med sin bog Bliv løber for livet.

Bogen giver et fint klap på ryggen til alle os, der ind imellem synes det er virkeligt hårdt og har svært ved at få snøret løbeskoene på og komme ud af døren. Eliteløbere synes nemlig også nogle gange, at det ville være meget federe at blive på sofaen. Det er faktisk rart at vide.

Derudover giver den nogle fine og enkle tips og tricks til, hvordan man kan variere og supplere sin træning med for eksempel intervalløb eller med hjemmeøvelser, som styrker kroppen og gør den mere robust overfor skader. Det gør løbet mere interessant. Her gives ikke det helt store i retning af specifikke løbeprogrammer, som kan få dig i gang med løbetræningen, det er nærmere – som titlen siger – en bog, der sigter mod at holde dig i gang med træningen, når først du er startet.

Bogen er bygget op meget enkelt og lettilgængeligt, det er ikke nødvendigt at sætte sig ned og læse bogen igennem fra ende til anden for at få noget ud af den, og det er nemt at gå til og fra de enkelte kapitler.

Min interesse for bogen blev vakt da jeg fik meldt mig til Eremitageløbet god tid før selve løbet, men ikke fik trænet mig op fra de fem kilometer op til de lidt over 13 kilometer i Eremitageløbet i god tid. Lokummet var med andre ord begyndt at brænde lidt. Noget måtte gøres, og det blev det så gjort med hjælp fra Bliv løber for livet. Jeg fik løbet Eremitageløbet.Det var ikke uden hurdler, men det havde jeg nu heller ikke regnet med. Bogen hjalp mig primært med motivationen, selvom der også er mange andre gode ting at hente i den. Og med motivationen mener jeg ikke kun motivationen til at træne mig op til eremitageløbet, men også til at blive ved med at løbe lidt længere end jeg ellers ville gøre. Jeg har også fået mere mod på at løbe om vinteren, på trods af kulde, regn og mørke.

Har bogen så gjort mig til løber for livet? Det vil tiden vise, men jeg har da fået elimineret et par ellers udmærkede undskyldninger for ikke at komme ud af døren og har også fået nogle gode tips og tricks til at variere træningen, så den bliver ved med at være spændende.

Rikke Rønholt: Bliv løber for livet, Politikens Forlag, 2011.