// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Felix Smith og Marie Schmidt: Køkken & Kaos – en familie madbog
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Felix Smith og Marie Schmidt: Køkken & Kaos – en familie madbog

Skrevet af den 28. september 2011 – 07:35Ingen kommentarer

Jeg kan rigtig godt lide Felix Smith. Jeg savner hans programmer på P3. Han er altid så hyggelig og glad, og jeg kan kun forestille mig, at det er fantastisk at være i hans vennekreds. Foruden radio og TV prøver han nu kræfter med det skrevne ord og har lavet en familie madbog sammen med sin kæreste, Marie, der er kok.

Og det er min oplevelse, at der snarere er tale om en familiebog end en madbog. Jeg føler mig desværre overhovedet ikke inspireret af de opskrifter, der er i bogen, og da jeg bladrede den igennem første gang, inden jeg begyndte at læse, var der faktisk ikke en eneste ret, jeg stoppede op ved og tænkte uhm, dén må jeg lave!

Bogens opskrifter er inddelt tematisk og man kan således finde både ideer til f.eks. morgenmad, mormormoderne frokost, mad ud af huset, hverdagsmad og mad til fest. Men når to ud af tre morgenmadsideer er æg, herunder en opskrift på spejlæg, så hoppes der over, hvor gærdet er aller lavest. Som forsvar skal det dog siges, at de selv skriver, at det måske er lige voldsomt nok at bruge en side på spejlæg, men at det skal fungere som en værktøjskasse, når man har tømmermænd. Okay, så lad gå, men så nytter det bare ikke, at både billede og forklaring indeholder bacon, men bacon ikke fremgår af listen med ingredienser. Det lugter lidt af hastværk. Frikadeller med agurkesalat hører for mig heller ikke hjemme i en kogebog. Især når der ikke er tilført noget nyt – et pift af et eller andet, der kunne gøre det til noget andet end bare frikadeller, som vi alle laver dem.

Men ser jeg bort fra mad-delen af denne familie madbog, så er jeg virkelig godt underholdt af Felix’ små anekdoter om deres familieliv, og jeg sidder tilbage med et endnu bedre indtryk af familien Smith og Schmidt. De er nogle fantastiske mennesker, der lever på en meget beundringsværdi måde med et motto om, at simple living er frihed og at den ultimative frihed handler om ikke at eje for meget, for man ved ikke, hvad morgendagen bringer.

Desuden er det en flot bog med skønne billeder, og de historier, der knyttes op på opskrifterne, f.eks. opskriften på lammeskank med kartoffelmos med gedeost, der var det første måltid, Marie lavede til Felix, gør, at man får lyst til at lave det alligevel. Så toppoint for design, idé og historierne, men øv at opskrifterne falder så meget igennem.

Felix Smith og Marie Schmidt: Køkken & Kaos – en familie madbog, Nyt Nordisk Forlag, september 2011, 188 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.