// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Suzanne Collins: Hunger Games trilogien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Suzanne Collins: Hunger Games trilogien

Skrevet af den 13. juli 2011 – 10:47Én kommentar

I et post-apokalyptisk Nordamerika styrer en magtfuld regering landet fra byen Capitol. Resten af landet er delt op i distrikter, som producerer råvarer og andre fornødenheder, hvoraf det meste sendes direkte til beboerne i Capitol. Beboerne i distrikterne er således fattige, mens beboerne i Capitol er rige på distrikternes bekostning. Det er en farlig tilstand, som ca. 75 år før bogens handling resulterede i et oprør i distrikterne, som brutalt blevet slået ned af regeringen.

Distrikterne bøder stadig for det, for i kølvandet af oprøret lavede regeringen det årligt afholdte tv-show Hunger Games, hvor en dreng og en pige udvælges fra hvert af distrikterne og skal kæmpe til døden i en arena. Showet tjener som underholdning for beboerne i Capitol og til skræk og advarsel for beboerne i distrikterne. For hvis regeringen kan få distrikternes børn til at slå hinanden ihjel på tv, hvad er de så ellers villige til at gøre?

Katniss Everdeen bor i distrikt 12, som er et kulminedistrikt. Hun forsørger sin mor og sin søster ved at gå illegalt på jagt, men da hendes elskede søster udvælges til at skulle kæmpe i Hunger Games, tager Katniss hendes plads. Og nu må hun gøre brug af alle sine evner for at overleve i en arena, hvor det er alle mod alle i kampen for selv at overleve. For der kan kun være én vinder.

Trilogien brillerer ved sit høje spændingsniveau – det er særdeles svært at lægge bøgerne fra sig igen. Men derudover giver den også et fint billede på en meget ung piges møde med krig, politik og de to ting i sammenhæng. Hun befinder sig ufrivilligt i midten af det hele og må kæmpe for at overleve. Det tvinger hende til at gøre op med sig selv, hvor meget hun kan og vil ofre for sig selv, og for en større sag. Det er også en historie om at vokse op og finde ud af, at intet er sort og hvidt, intet er kun godt eller ondt. Bøgerne indeholder også et medrivende element af kærlighed, som det er svært at se en lykkelig udgang på – alt i alt har Suzanne Collins bedrevet en stærkt underholdende trilogi.

Hunger Games trilogien består af de tre bøger Hunger Games, Catching Fire og Mockingjay, som også er udgivet på dansk af Gyldendal med titlerne Løbeind, Oprør og Dødsspillet. Den er skrevet til unge, men kan også læses af alle andre, der har hang til spænding. Trilogien er desuden ved at blive filmatiseret.

Suzanne Collins, Hunger Games trilogien (Hunger Games, Catching Fire og Mockingjay), Forlaget Scholastic 2008 – 2010.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.