// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Boris Vejdovsky: Hemingway – et liv i billeder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Coffee Table-bog

Boris Vejdovsky: Hemingway – et liv i billeder

Skrevet af den 12. juli 2011 – 22:16Ingen kommentarer

Denne bog kan beskrives ganske kort: “Coffee table-bog”. En stor flot sag med mange fantastiske billeder. En bog, som sender et signal til dine kaffegæster om, at du ikke er mainstream-Stieg Larsson/Lisa Marklund-læser, men dyrker de store litterater, levemænd og eventyrer. Og her var gode gamle Ernest Hemingway en af de ypperste.

Coffee table-bøger er sådan nogle man bladrer løseligt igennem, og hvor man primært kigger på billederne eller måske læse ganske få centrale passager. Det er normalt ikke den type, som man læser fra ende til anden. Jeg gjorde da alligevel forsøget, da jeg ikke før havde læst en biografi om Hemingway. Problemet er bare at dette er en coffee table-bog (fatter I det snart? :-)) og ikke en biografi. Historien er nemlig temaopdelt og ikke fortalt kronologisk. Medmindre man har læst en anden Hemingway-biografi først eller orienteret sig på Wikipedia, så gør denne tema-tilgang det til tider ganske forvirrende, når det springes frem og tilbage i tid. Temaet “Hemingway i krig” handler – ikke overraskende – om Hemingways oplevelser som sygeplejer og krigskorrespondent i diverse krige. Her nævnes eksempelvis hans anden kone og hvordan han møder sin tredje kone uden at vi på noget forudgående tidspunkt er blevet introduceret for Hemingways kvindebekendtskaber.

“Hemingway – et liv i billeder” er en hyldestbog, hvor barnebarnet skriver forordet. Ikke ét kritisk ord om den karismatiske forfatters arbejde som efterretningsmand og ikke det mindste spor af analyse og fortolkning af hans tekster. Ren og skær feel good. Sådan som vi vil have det ved kaffebordet.

Når det er sagt, så er det en fantastisk flot bog med mange stemningsfulde og unikke billeder fra denne store mands oplevelsesrige liv. En bog, som man med god samvittighed kan udsætte sig selv og sine kaffegæster for.

Boris Vejdovsky: Hemingway – et liv i billeder. Nyt Nordisk Forlag. 2011. 208 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.