// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dy Plambeck: Os fra Blomsterkvarteret nr. 1 og 2
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Dy Plambeck: Os fra Blomsterkvarteret nr. 1 og 2

Skrevet af den 25. maj 2011 – 22:44Ingen kommentarer

Os fra Blomsterkvarteret er en ny serie “læs selv” til børn i 3.-4. klasse. Bøgerne fungerer bestemt også som højtlæsning for yngre skolebørn.

Fortælleren er Agnes, som bor på Valmuevej i en lille by. Hendes tre bedste venner fra skolen bor også på en blomstervej. De bygger huler på lossepladsen, kører på cykler og deler madpakke med en gris. Foreløbig er de første to bøger udkommet med titlerne “Den dag vi kom ind i Cykel Ursulas Have” og “Den dag vi byggede hule på lossepladsen”.

Illustrationerne er virkelig gode og noget over gennemsnittet af illustrationer til børnebøger. Der er en god kombination af farver, detaljer og spas og illustrationerne kan bedst sammenlignes med “Halfdan Rasmussens ABC møder Peddersen og Findus”. I begge bøger er der et tegnet kort over byen på de første sider i bogen, hvor man blandt andet kan udpege skolen, kirken, boldbanen og hulen. Min medanmelder fandt det spændende at nærstudere kortet.

Jeg kan godt lide, når børn lærer noget som er flettet ind i historien. Det kan være faktuelle oplysninger om dyr, lande eller lignende. Det kan også være præsentationen af nye begreber for eksempel som i den ene af bøgerne, hvor begreber som nomader og navere introduceres. Mere indirekte er der læring om at det er okay at være anderledes. Konkret møder børnene den lange, magre Sigurd Skrot som de først er lidt bange for. Han arbejder på lossepladsen og er lidt for begejstret for skrot, så han slæber det med hjem i sin overfyldte have. Da de lærer ham at kende, finder de ud af at han slet ikke er så farlig til trods for det temmelig lange skæg og tehætten på hovedet.

Generelt er der tale om et par gode bøger, og her i hjemmet læser vi meget gerne mere om de fire børn, når de næste to bøger udkommer til efteråret. Men jeg kan ikke undlade at kommentere på, at der i starten af begge bøger bliver nævnt nogle lege, som børnene selv har opfundet, men hvor kun en enkelt af disse bliver forklaret mere end blot ved en titel. Og det er ærgerligt at nævne noget spændende, som ikke bliver nærmere forklaret. Det efterlader læseren med en (let bekymret) undren over hvad for eksempel “lortelegen” er for noget.

Dy Plambeck, Os fra Blomsterkvarteret, Illustreret af Charlotte Pardi, 2011, Dansklærerforeningens Forlag, 32 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.