// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Cæcilie Lassen: Piratpigen Mary Read 2, Dømt til døden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Cæcilie Lassen: Piratpigen Mary Read 2, Dømt til døden

Skrevet af den 15. april 2011 – 07:43Ingen kommentarer

Cæcilie Lassen fortsætter fortællingen om piratpigen Mary Read i “Dømt til døden”. Titlen lover ikke godt, og livet er da heller ikke nemt for vores piratpige. I den første bog fik vi fortællingen om, hvordan hun vokser op forklædt som dreng, tager hyre som skibsdreng på et engelsk handelsskib og ender som pirat hos sørøverkaptajnen Calico Jack Rackham.

2. bind i serien er lige så spændende som det første. Mary forelsker sig i en ung skibstømrer Billy, men han vil ikke være med til at røve andre skibe. Derfor bliver Mary nødt til at beskytte ham imod de grove og hidsige sørøvere. Det går helt galt, da en af dem udfordrer Billy til en duel på liv og død. Billy kan hverken fægte eller skyde, så Mary må tage affære. Det gør hun med et rigtigt pigetrick, og den onde sørøver mister hovedet!

Desværre bliver piratskibet overrasket og overmandet af et stort engelsk krigsskib, og det viser sig, at sørøverne er nogle rigtige tøsedrenge. Det er kun Mary, hendes veninde og et par pirater, der kæmper. Det ender med at både Mary og alle de andre sørøvere dømmes til døden. Nu må Billy så vise, hvad han duer til, og heldigvis redder han Marys liv.

Historien om Mary Read bygger på virkelige personer og begivenheder. Virkelighedens Mary Read levede fra omkring 1690 til 1721 og var en af de få kvindelige pirater, man kender til. Begge Cæcilie Lassens bøger er gode børnebøger. De er spændende og til at læse. Ærgerligt at der nok ikke kommer en fortsættelse.

Cæcilie Lassen, Piratpigen Mary Read 2, Dømt til døden, Forlaget Sohn, 93 sider, April 2011.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.