// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Cæcilie Lassen: Piratpigen Mary Read
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Cæcilie Lassen: Piratpigen Mary Read

Skrevet af den 26. oktober 2010 – 20:37Én kommentar

Cæcilie Lassen har udgivet flere historiske romaner. Det kan man mærke i hendes første børnebog ”Piratpigen Mary Read”. Her fortæller hun detaljeret og stemningsfuldt om piratpigen, som levede for godt og vel 300 år siden. Bogens målgruppe er de 10-12 årige, men voksne kan sagtens læse med. Vi læste således en del af bogen højt, og tre generationer lyttede interesseret.

Det er tydeligt at mærke på min 10-årige datter Ida, at Cæcilie Lassen rammer sin målgruppe. Ida slugte den, og her er, hvad hun siger: Det er en god roman, hvis man kan lide spænding, og den er ikke kun til børn, forældrene har også glæde af den. Fortællingen handler om pigen Mary Read, hvis far var styrmand. Han døde på havet, så Mary kom aldrig til at kende ham.

Marys mor havde ingen penge, men Mary skulle i skole. Hendes rige farmor har lovet at betale for sit barnebarns skolegang, men kun hvis barnet er en dreng. Så Marys mor klæder hende ud som dreng, og hun bliver sendt på drengeskole. Det hader hun, og hun stikker af. Det lykkes hende at komme med på et handelsskib som skibsdreng, men det bliver overfaldet af pirater. Besætningen får to valgmuligheder; tag med os som pirater eller gå planken ud.

Mary falder godt til som pirat, men det er svært at skjule, at hun er en pige. Det viser sig dog, at der er flere på båden, som har interessante hemmeligheder. Ida fremhæver, at bogen er nem at komme ind i, at hun har lært mange ting om skibe og sørøvere, og så tror man på hovedpersonerne. Man kan forestille sig, at det er sket i virkeligheden.

Et opslag i Wikipedia viser, at Cæcilie Lassen faktisk lægger sig tæt op ad historisk dokumenterede begivenheder. Mary Read levede og sejlede både med handelsskibe, krigsskibe og som pirat, forklædt som mand. Hun er som en af de eneste kvinder dømt for pirateri. Det bliver bestemt spændende at se, hvor tæt forfatteren vil følge de virkelige begivenheder i opfølgeren. Virkeligheden kan måske være hård kost for den unge målgruppe.

Cæcilie Lassen, Piratpigen Mary Read, Borgens Forlag, 109 sider, Oktober 2010.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.