// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Olav Hergel: Flygtningen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Olav Hergel: Flygtningen

Skrevet af den 8. marts 2009 – 23:40Ingen kommentarer

Spænding, spænding og mere spænding. Fra start til slut. Sjældent oplever man en bog med så meget tempo, der samtidig er både velskreven og interessant. Bogen udkom første gang i 2006, men er udgivet i en paperback-filmudgave i januar 2009 – i forbindelse med filmatiseringen “Flugten” med blandt andre Iben Hjejle og Lars Mikkelsen i hovedrollerne.

Historien starter med, at en dansk kvindelig journalist bliver kidnappet i Irak af en gruppe terrorister. For åben skærm bliver hun truet på livet og skamferet. Senere kommer en af terroristerne til Danmark og deres spor krydses. Der går i den grad politik i den og mange har en mening om hvad der skal ske med terroristen. Ganske som i den virkelige verden.

Allerede på side 10 gik det første gys igennem mig og der var i den grad skabt en forventning om en spændende fortælling forude. Og forventningerne blev i den grad indfriet. Flere gys ventede forude.

Bogen er fyldt af fantastiske personskildringer, der gør, at personerne fremstår realistiske. Derudover får man et indblik i personernes tanker og overvejelser, så man som læser kan forstå selv de mest grusomme og usympatiske handlinger. Man kan ikke undlade at tænke på tidens virkelige politikere, der uden tvivl, har givet inspiration til personerne i bogen. Og så er det en bog, der rummer en debat om terrorisme, tro, og næstekærlighed. Samt forskellige synspunkter i forhold til måden vi behandler vores flygtninge – og indvandrere på. “Flygtningen” er absolut en læseværdig bog. Og selvom den er tre år gammel er den stadig aktuel grundet temaerne: Irak, terror og flygtningeproblematikken.

Olav Hergel er født i 1956, uddannet journalist, ansat på Politiken og har beskæftiget sig en del med flygtningestof. Han har tidligere modtaget Cavlingprisen for en serie om flygtninge og flygtningebørn på danske asylcentre.

Olav Hergel, Flygtningen, Lindhardt og Ringhof, 2006, 394 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.