// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mai-Britt Andreasen: Sund base
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Mai-Britt Andreasen: Sund base

Skrevet af den 17. februar 2011 – 10:15Én kommentar

Det er efterhånden vel(aner)kendt, at hurtige kulhydrater er fedende og derfor har de fleste mennesker godt af at spise mere kulhydratfattigt. Og derfor er denne kogebog relevant for alle, der gerne vil lære at skrue ned for kulhydraterne.

‘Sund base’ er skrevet specifikt til kvinder, der lider af sygdommen PCO af en klinisk diætist, der selv lider af sygdommen. PCO medfører insulinresistens og er et forstadie til diabetes. PCO-patienter skal blandt andet spise en særlig kost med en minimalt indhold af hurtige kulhydrater (sukker, hvidt brød, pasta, ris, kartofler osv.).

I Danmark kan det være en svær øvelse at forsage kulhydraterne. Men det kan lade sig gøre – og ‘Sund base’ giver en masse lækre alternativer til alt fra fødselsdagsboller over rugbrød og mikroovnsretter. Det sidste var en stor glæde her i huset, hvor tiden i hverdagene ikke er til de store kulinariske udfoldelser. Bogen her har rykket markant på familiens sædvanlige rotationsordning af retter, der kan laves ud fra et grundsortiment, der hver uge indkøbes og suppleres op med mælk, frugt og grønt i løbet af ugen.

Opskrifterne er nemme at gå til, ingredienserne er ukomplicerede. Det eneste, man skal anskaffe sig, er noget andet mel end det gammelkendte hvedemel. Heldigvis er mit lokale Irma supermarked leveringsdygtig i kamutmel og ellers er den lokale helsekost et godt bud.

Men hvad med maden – smager den overhovedet godt? Til det kan jeg – som madøre – svare et rungende ja til. Sund base er på rekordtid blevet familiens nye madbibel og mikroovnsfisk med æble og porrer den nye hofret. Måske er der også en ny hofret til dig og din familie? Der er ihvertfald masser af gode muligheder i ‘Sund Base’.

Mai-Britt Andreasen: Sund base, FADLs Forlag, 240 sider, 2010

Én kommentar »

  • Stella siger:

    Jeg har lige bagt den ‘alternative chokoladekage’ – og MUMS hvor er den lækker. Jeg kogte lige selv æblemos af æbler fra haven og har muligvis kommet mere i end påkrævet i opskriften, men resultatet blev vildt lækkert.

    Det lyder absurd at bage en chokoladekage på kikærter, men for pokker, hvor smager den godt – og den mætter! (nærmest som mormors pund-til-pund-kage, men uden at man får det sukker/fedtchok, der følger med mormors opskrift).

    Som sagt mætter den.. Jeg kan normalt guffe et par skiver kage – og i dag blev det 1 1/4 skive kage.. og resten blev levnet på tallerkenen!

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.