// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stephane Reynaud: Bistro – traditionel fransk mad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Stephane Reynaud: Bistro – traditionel fransk mad

Skrevet af den 3. februar 2011 – 11:06Én kommentar

Intet er bedre indenfor kogekunsten end når man formår at lave et godt solidt måltid uden dikkedarer udfra fra simple gode råvarer. Dette mestrer den franske bistrokultur til fulde, og med denne bog, Bistro – traditionel fransk mad af Stéphane Raynaud, solidt plantet på ens spisebord er man sikret mange fantastiske retter fra det franske køkken.

Bistro er en kogebog med 299 retter fra det franske bistrokøkken, meget bedre bliver det næppe. Opskrifterne er fint og let beskrevet og næsten alle er fulgt op med et helsides billede af retten, ofte taget med et glimt i øjet, da retterne ikke altid vises i deres endelige tilstand, men som den ser ud undervejs i tilberedelsen eller blot et billede af råvarerne pænt anlagt på en hvid dug.

Bogen er tillige rigt illustreret med karrikaturagtige tegninger af alt fra hvordan man selv laver Confit de Canard til metroindgangene i Paris. Der er sangtekster, rim, små historier, blandt andet en fri fortolkning af kallunens oprindelse, og hyldest til navngivne producenter af gode franske madvarer og restaurantejere. Det hele giver en stor følelse af kærlighed fra forfatteren til det franske bistrokøkken, og det smitter i den grad af. Derudover er der vinforslag til hver enkelt ret, hvilket jo ikke kan undværes, når det kommer til god fransk mad.

Hvis man kan tale om mesterværker indenfor kogebøger, så er det her ihvertfald en sådan, når det handler om fransk madlavning. Den gennemgår stort set alle de retter som bistro økkenet kan stille op med, og den gør det med et glimt i øjet og en kærlighed til maden. Bistro er et must for alle der har gemt blot en lille Gourmand i maven.

Stephane Reynaud, Bistro – traditionel fransk mad, Lindhardt og Ringhof, September 2009, 480 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.