// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Richard C. Morais: Hundredefodsrejsen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Richard C. Morais: Hundredefodsrejsen

Skrevet af den 20. januar 2011 – 13:44Ingen kommentarer

Hundredefodsrejsen er en fremragende bog om en drengs rejse fra en barndom i Indien til en voksentilværelse i Frankrig. Det er en af den slags bøger, hvor man bliver nød til løbende at læse højt for den nærmeste omgivelse, da man gang på gang begejstres af de skarpe personskildringer og rammende dialoger.

Vi møder hovedpersonen Hassan Haji, mens han stadig er barn i Indien. Han bor sammen med sine forældre og sine søskende, og sammen hjælper de hinanden med at drive en restaurant. Den dag han mister sin mor, bryder hans fars verden sammen og i flere år tuller hans far rundt i en verden af sorg. En dag vågner hans far op igen og flytter hele familien til London. Her falder de ikke rigtig til og rejsen fortsætter til Frankrig, hvor de mere eller mindre tilfældigt ender med at købe et hus, for at starte en indisk restaurant.

Men på den anden side af den lille gade ligger der i forvejen en restaurant. Den er drevet af den dygtige, ældre, stædige og til tider meget modbydelige Madame Mallory, og hun synes bestemt ikke om den støjende familie og deres planer om at etablere sig som indehavere af en restaurant.

Det er netop relationen mellem den unge Hassan Haji og den ældre Madame Mallory, der er omdrejningspunktet i bogen samt hans udvikling fra ung uerfaren kok til modtager af Michelin-stjerner. Det går nemlig en dag op for Madame Mallory, at den unge mand har et særligt talent i et køkken og så må hun revurdere sit syn på den indiske familie. Og det får afgørende betydning for Hassans videre liv.

Hundredefodsrejsen er skrevet, så det er svært ikke at undgå at heppe på den unge mand og skælde den forstokkede gamle dame ud. Jeg blev hurtigt grebet af fortællingen, da personskildringerne er meget troværdige og handlingen i sig selv både er original og interessant.

Bogen er Richard C. Morais debutroman, og han må bestemt gerne fortsætte med at skrive.Bogen er foreløbig solgt til udgivelse i 18 landeog blev i juli 2010 udgaven af The Oprah Magazine udvalgt blandt “favorit summer read” og det kan jeg godt forstå.

Richard C. Morais, Hundredefodsrejsen, NB Books, 262 sider, Januar 2011, Oversat af Nanna Birch.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.