// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lászlo Krasznahorkai: Den sidste ulv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Lászlo Krasznahorkai: Den sidste ulv

Skrevet af den 3. oktober 2024 – 05:27Ingen kommentarer

Masser af mystik, ulve og sidespring er hovedingredienserne i denne lille litterære perle. Og så er den skrevet i én lang sætning, der gør, at vi holder vejret hele vejen igennem den øde spanske provins “Extremadura”, hvor vi følger en danderet professor og forfatter, som er hyret til at skrive om egnen.

Bogen, der er en kortroman, er en klassisk rammefortælling, som starter på et lurvet udskænkningssted i en centraleuropæisk by. Her fortæller professoren sin forunderlige historie til bartenderen og en stamgæst.

Da han ankommer til Extremadura, er han i meget tvivl om, hvordan han skal skrive en artikel, der kan kaste glans over denne øde, golde egn, som hans opdragsgiver ønsker. Men så får han nys om historien om den sidste ulv, og beslutter sig for at undersøge sagen. En magisk, snørklet rejse tager sin begyndelse.

Blandingen af de excentriske karakterer, de eksistentialistiske træk og den kulsorte humor giver læseren en sublim cocktail fyldt med litteratur fra øverste hylde.

Og så er turen igennem det golde landskab, der gemmer på mange hemmeligheder, fuldstændig forrygende. Jeg kan kun anbefale, at man omgående løser billet til denne fabulerende tour de Extremadura.

Værket er begået af den ungarnske forfatter Láslo Krasznahorkai (f. 1954 i Gyula). Han er en af Ungarns vigtigste samtidsforfattere, og har modtaget et hav af priser.

Lászlo Krasznahorkai, Den sidste ulv, Sisyfos, 86 sider, udkom den 29. august 2024.

Der er lukket for kommentarer.