// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jens Henrik Jensen: Pilgrim
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Jens Henrik Jensen: Pilgrim

Skrevet af den 12. november 2023 – 04:35Ingen kommentarer

Den danske krimiforfatter Jens Henrik Jensens sjette bog om krigsveteranen Niels Oxen retter lidt op på den elendighed, som den femte bog var. Pilgrim er en direkte forlængelse af Gladiator, så det er desværre nødvendigt at læse Gladiator for overhovedet at kunne få noget ud af Pilgrim.

Ja, reelt er der blot tale om bind 2 i én sammenhængende fortælling. Det bliver lidt bedre her i bind 2. Men specielt godt er det stadig ikke.

Igen handler det ikke så meget om hovedpersonernes kamp mod en fælles fjende. Men mere om deres indbyrdes kamp. Og det bliver en anelse indspist og trivielt. Og hvor mange gange skal vi høre, at Mossman er udspekuleret?

Bevares. Jens Henrik Jensen skriver godt og plottet er okay holdbart. Men helt spændende bliver det aldrig rigtigt. Der er lidt plot twists undervejs. Men så er det heller ikke vildere.

Jens Henrik Jensens Oxen-serie var knaldgod i de tre første bind. Lavpunktet var Gladiator. Med Pilgrim går det lidt op ad igen. Men personligt vil jeg nok hellere vælge en svensk krimi over et syvende bind i Oxen-serien.

Jens Henrik Jensen: Pilgrim. Politikens Forlag, 2023. 469 sider.

Der er lukket for kommentarer.