// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Jens Henrik Jensen: Gladiator
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Sp√¶nding

Jens Henrik Jensen: Gladiator

Skrevet af den 3. november 2023 – 04:42Ingen kommentarer

Inden jeg skulle l√¶se og anmelde den nyeste bog i Jens Henrik Jensens serie om den tidligere j√¶gersoldat Niels Oxen, s√• ville jeg lige l√¶se den foreg√•ende bog i Oxen-serien, som jeg af en eller anden grund ikke havde f√•et l√¶st. Pl√łjede mig lynhurtigt gennem de f√łrste fire for √•r tilbage. Men denne fra 2021 havde jeg ikke f√•et med.

Det skulle der rådes bod på. Ikke mindst fordi jeg kunne læse på bagsiden af den nyeste udgivelse i serien, at handlingen bygger videre på ting, der skete i denne bog.

Men hold nu op, det var en kedelig og langsommelig omgang, hvor der bliver talt og t√¶nkt stolpe op og stolpe ned. De samme tanker igen og igen. Om et barn, der kalder sin far ved fornavn og ikke far. Om en pensioneret PET-chefs legen kispus med den nye PET-chef og ulempen ved at have et kunstigt ben samt hund/kat-forholdet mellem PET og det almindelige politi. Det k√łrer i ring. Vi forstod det godt f√łrste, anden og tredje gang.

Bevares. Der sker da noget. Adskillige mennesker bliver slået ihjel, og især til sidst går det særdeles hårdt ud over især seriens hovedperson. Bogen har da sine kvaliteter. Det er ikke det.

Men der er alt for meget handling, som blot bliver fortalt som noget, der er sket tidligere. Begivenheder og handlingsforl√łb, der kunne have udgjort selvst√¶ndige sp√¶ndingsromaner.

Som sagt, s√• fremg√•r det af bagsiden p√• Jens Henrik Jensens nyeste bog i Oxen-serien, Pilgrim, at den tager udgangspunkt i hvad der skete i “Gladiator”. Og derfor er det en god ide at k√¶mpe sig igennem denne bog inden man g√•r videre til den n√¶ste – som jeg vil g√łre nu.

Jens Henrik Jensen: Gladiator. Politikens Forlag, 2021. 500 sider.

Der er lukket for kommentarer.