// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Zahra Pedersen: Shawarma med persillesovs
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Zahra Pedersen: Shawarma med persillesovs

Skrevet af den 24. juli 2023 – 06:05Ingen kommentarer

Shawarma med persillesovs! Alene ved titlen fornemmer man noget, der ikke helt passer sammen. Noget med kultursammenstød. Og det er præcis hvad denne underholdende roman handler om.

Ameera, som du måske kender fra romanen Ti kameler for Ameera, er tilbage. Hun er muslim, tæt på 30 år og ugift. Og derfor bor hun stadig hjemme som sine forældre i London. Forældrene har de senere år været meget opsat på at få hende gift, og for ikke længe siden var det tæt på at lykkes. En passende mand var fundet. Men, for der er naturligvis et men, Ameera var forelsket i en anden. Forældrene er skuffede.

Det er dog intet i sammenligning med, hvad der sker senere, da Ameera opdager at hun er gravid! Med David som hun kun har kendt nogle måneder. Og som er hvid englænder med blå øjne og slet slet ikke er muslim.

Ameera bliver klemt mellem sine egne ønsker, sin families forventninger og David som både vil og ikke vil og vil noget og ikke noget andet.

Kan kærligheden overvinde de kulturelle forskelle? Det er romanens store spørgsmål.

Romanen er mindre fjollet end sin forgænger. Måske fordi det at blive gravid og vente et barn i sagens natur er mere seriøst og forpligtende end at lede efter en mand. Men du bliver ikke snydt for sjove scener og det kække sprog, hvor Ameera som fortæller, beretter direkte til læseren gør bogen levende og let at læse.

Shawarma med persillesovs er oplagt ferielæsning til dig, der gerne vil underholdes og samtidig er nysgerrig på, hvordan det er at være moderne muslim og klemt mellem to kulturer OG gravid uden for ægteskab.

Zahra Pedersen (f. 1987) er uddannet journalist, datter af dansk imam og har i en årrække boet i London. Hun er nu bosat i London. Ti kameler for Ameera udkom i 2021 og blev shortlisted til “Årets romantiske komedie” ved Mofibo Awards.

Zahra Pedersen, Shawarma med persillesovs, Grønningen1, Juni 2023, 250 sider.

Der er lukket for kommentarer.