// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Zahra Pedersen: Shawarma med persillesovs
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Zahra Pedersen: Shawarma med persillesovs

Skrevet af den 24. juli 2023 – 06:05Ingen kommentarer

Shawarma med persillesovs! Alene ved titlen fornemmer man noget, der ikke helt passer sammen. Noget med kultursammenst√łd. Og det er pr√¶cis hvad denne underholdende roman handler om.

Ameera, som du måske kender fra romanen Ti kameler for Ameera, er tilbage. Hun er muslim, tæt på 30 år og ugift. Og derfor bor hun stadig hjemme som sine forældre i London. Forældrene har de senere år været meget opsat på at få hende gift, og for ikke længe siden var det tæt på at lykkes. En passende mand var fundet. Men, for der er naturligvis et men, Ameera var forelsket i en anden. Forældrene er skuffede.

Det er dog intet i sammenligning med, hvad der sker senere, da Ameera opdager at hun er gravid! Med David som hun kun har kendt nogle m√•neder. Og som er hvid engl√¶nder med bl√• √łjne og slet slet ikke er muslim.

Ameera bliver klemt mellem sine egne √łnsker, sin families forventninger og David som b√•de vil og ikke vil og vil noget og ikke noget andet.

Kan k√¶rligheden overvinde de kulturelle forskelle? Det er romanens store sp√łrgsm√•l.

Romanen er mindre fjollet end sin forg√¶nger. M√•ske fordi det at blive gravid og vente et barn i sagens natur er mere seri√łst og forpligtende end at lede efter en mand. Men du bliver ikke snydt for sjove scener og det k√¶kke sprog, hvor Ameera som fort√¶ller, beretter direkte til l√¶seren g√łr bogen levende og let at l√¶se.

Shawarma med persillesovs er oplagt ferielæsning til dig, der gerne vil underholdes og samtidig er nysgerrig på, hvordan det er at være moderne muslim og klemt mellem to kulturer OG gravid uden for ægteskab.

Zahra Pedersen (f. 1987) er uddannet journalist, datter af dansk imam og har i en √•rr√¶kke boet i London. Hun er nu bosat i London. Ti kameler for Ameera udkom i 2021 og blev shortlisted til “√Örets romantiske komedie” ved Mofibo Awards.

Zahra Pedersen, Shawarma med persillesovs, Gr√łnningen1, Juni 2023, 250 sider.

Der er lukket for kommentarer.