// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jørgen Larsen, Thomas Larsen og Bjarke Ørsted: Amalienborg
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Historie, Indretning, Kongehuset

Jørgen Larsen, Thomas Larsen og Bjarke Ørsted: Amalienborg

Skrevet af den 17. november 2010 – 21:37Ingen kommentarer

Allerede inden jeg havde forholdt mig til indholdet af denne bog var jeg begejstret! Det er simpelthen sådan en flot bog, fantastisk at få mellem hænderne, bladre i og dufte til. Den er fyldt med skønne billeder, printet på lækkert kvalitetspapir og egner sig til at ligge fremme på ethvert sofabord, så dine gæster kan bladre i den og begejstres. Og det er uanset om man interesserer sig for Kongehuset eller ej. Og jeg må nok tilstå, at jeg er et taknemmeligt publikum i den her sammenhæng, for jeg er vild med Kongehuset.

Bogen guider os gennem Amalienborgs historie og arkitektur, den fortæller os om de generationer, der har boet på slottet, de fornyelser, der har fundet sted og den præsenterer os for både den officielle og private del af Amalienborg. En underholdende og lærerig kombination.

Synes du måske det hører til den mere kedelige ende at høre om, hvordan slottet er brændt og efterfølgende rekonstrueret eller hvilke arkitektoniske overvejelser, der ligger bag slottets konstruktion, kan du nemt bladre videre i bogens overskuelige opdeling og vælge at læse om, hvordan Dronningen som barn stod på rulleskøjter i de lange gange eller høre Kronprinsen fortælle, hvordan det er at vokse op på Amalienborg. Du kan også læse om samarbejdet mellem Kongehuset og Statsministeriet og komme med i maskinrummet og se hvordan et konstitutionelt monarki som Danmark fungerer.

Der er noget for enhver smag; fortid og nutid, offentlig og privat, rammer og indhold – alt sammen tilsat vidunderlige billeder, hvilket gør det til en fornøjelse at være i selskab med denne bog. Og til forskel fra mange andre bøger om Kongehuset forbliver Amalienborg på alle tidspunkter saglig, objektiv og relevant og er heldigvis helt fri for dyneløfteri og usaglige spekulationer. Den er bestemt anbefalelsesværdig!

Jørgen Larsen, Thomas Larsen og Bjarke Ørsted, Amalienborg, Gyldendal, november 2010, 272 sider.