// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Amor Towles: Lincoln Highway
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Amor Towles: Lincoln Highway

Skrevet af den 17. april 2023 – 07:23Ingen kommentarer

En rigtig feel good roman. Amor Towles var manden, der gav os den charmerende En gentleman i Moskva, og med Lincoln Highway er han tilbage. Denne gang er bagtæppet ikke Sovjet-styret, men 1950ernes USA.

Emmet har siddet i ungdomsf√¶ngsel. Som 18-√•rig bliver han l√łsladt, men der er ikke s√• meget at vende hjem til. Faderen er d√łd, g√•rden i Nebraska er kommet p√• tvangsauktion og hans mor stak allerede inden Emmet kom i f√¶ngsel af fra familien. Der er kun lillebroren Billy at vende hjem til. Emmet dr√łmmer om at bygge huse, og vil have sin lillebror med til Californien.

Desv√¶rre for Emmet har han et par af kammeraterne fra ungdomsf√¶ngslet med som blinde passagerer. De har ganske andre planer, og det tvinger Emmet og Billy ud p√• en l√¶ngere rejse p√• og langs med Lincoln Highway, der var den f√łrste vej der gik tv√¶rs over USA, fra San Fransisco til New York. Det kommer der mange forviklinger ud af.

Lincoln Highway er en god, underholdende bog med masser af charme og lidt skygge. Det er en af den slags romaner, hvor de unge mennesker alle har hjerter af guld ‚Äď trods store vanskeligheder ‚Äď og hvor litteraturen naturligvis spiller en stor rolle. De onde er rigtig nederdr√¶gtige og egoistiske, men undervejs er der mange bipersoner, der giver en hj√¶lpende h√•nd og takket v√¶re Emmet og hans kammerater kommer til at se p√• verden p√• en ny m√•de.

Det er en velskrevet bog, hvor man ikke beh√łver l√¶se mellem linjerne for at finde den dybere mening, men den er pr√¶cis lige s√• charmerende som En gentleman i Moskva (og lige s√• urealistisk). En roman for alle os, der elsker en god historie og som gerne starter studebakeren for at krydse USA p√• Lincoln Highway!

Amor Towles: Lincoln Highway. 550 sider, Politikens Forlag. Oversat af Lise Rifbjerg, udkom

Der er lukket for kommentarer.