// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Frida Skybäck: Kvinden på isen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Frida Skybäck: Kvinden på isen

Skrevet af den 8. maj 2023 – 05:51Ingen kommentarer

Længes du efter en velkomponeret krimi med originale og komplekse karakterer, er Frida Skybäcks første bog i serien om politiefterforsker Fredrika Storm simpelthen forårets must-read indenfor sin genre. Det er godt nok sjældent, jeg har været SÅ grebet af en historie, som da jeg læste denne.

En kold vintermorgen i den lille Skånske landsby Harlösa løber en ung kvinde ud på den tilfrosne sø Vombsjön. Den ældre kvinde Gun er vidne til hændelsen, og hun forsøger at få kvinden til at vende om. Isen er nemlig ikke sikker endnu – det ved alle i byen, men kvinden virker skræmt fra vid og sans, og inden Gun når at tilkalde hjælp, er hun gået gennem isen og druknet.

Politiefterforsker Fredrika Storm, der netop er vendt tilbage til Harlösa efter mange år i Stockholm, bliver sat på sagen sammen med sin nye kollega, Henry Calment. Der er så mange løse ender. Hvad drev egentlig kvinden ud på isen, og hvorfor gik hun og spurgte til en Tobias Falk, som forsvandt sporløst tyve år tidligere – samme år som Fredrikas egen mor også forsvandt. Det er bestemt ikke en nem sag for Fredrika, som efterforskningen skrider frem, for sporene peger på hendes egen familie, og de er ikke klar på at lade Fredrika ødelægge deres ry.

Nogle af jer kender måske Frida Skybäck for hendes romaner Bogklubben ved verdens ende og Boghandlen ved Themsens bred og kan skrive under på, at Skybäck er en virkelig god historiefortæller. Kvinden på isen er hendes første krimi, og her får vi simpelthen lidt af det hele. Den underliggende historie om Fredrikas komplicerede liv sammen med mysteriet om, hvad der fik kvinden til at flygte ud på isen. Det holder hele vejen igennem, og plottet sad lige i skabet. Jeg glæder mig helt vildt til at høre mere om Fredrika i fremtiden.

Frida Skybäck: Kvinden på isen, oversat af Brian Christensen, Cicero/Gyldendal, 464 sider, marts 2023

Der er lukket for kommentarer.