// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ulrika Rolfsdotter: Syndens børn
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Ulrika Rolfsdotter: Syndens børn

Skrevet af den 5. maj 2023 – 06:44Ingen kommentarer

De svenske krimiforfattere kan altså noget helt særligt, og Ulrika Rolfsdotter har allerede med denne anden bog i serien om socialrådgiver Annie Ljung efter min mening placeret sig i blandt de bedste svenske krimiforfattere.

En augustmorgen finder en kvinde tre teenagepiger stukket ned ved bredden af Bålsjön i den lille landsby Lockne i Ådalen. Kun den ene er stadig i live. Kramfors Politi og børnesagsefterforsker Sara Emilsson er på sagen, og hurtigt finder de ud af, at alle tre pigers familier på hver deres måde har været i socialforvaltningens søgelys. Annie Ljung bliver kontaktet, da teenageren Eddie Bylund, som kommer fra et hårdt belastet hjem, har været i nærheden af søen, da drabene fandt sted. Er det muligt, at det er ham, der har slået dem ihjel?

Annie fatter hurtigt sympati for Eddie og kan umuligt forestille sig, at han kunne have stukket pigerne ned. Hun begynder at grave i pigernes familiers baggrund og opdager hurtigt, at der er noget, der ikke stemmer. Samtidig har flere i byen udset sig Eddie som syndebuk, og Annie kan ikke undgå at påtage sig langt mere ansvar, end hendes job ellers tillader det, og derved får hun sig selv viklet mere og mere ind i en sag, hun burde holde sig langt væk fra.

Jeg havde virkeligt set frem til at læse Syndens børn, og jeg blev ikke skuffet. Bogen er en stærk opfølger til hendes vellykkede debut, Dyrehjerte. Den har alt, hvad der kendetegner en god spændingsroman med en stigende spændingskurve og et plot, der holder læseren fanget hele bogen igennem. Annie Ljung og Sara Emilsson er interessante karakterer, hvis indbyrdes forhold bidrager med et ekstra lag til historien, og vi lærer heldigvis Annie bedre at kende end i første bog. Især tiltrækningen og dynamikken mellem de to lægger op til en spændende 3’er, som jeg håber Ulrika Rolfsdotter allerede er i gang med at skrive.

Ulrika Rolfsdotter: Syndens børn, Alpha Forlag, oversat af Rikke Toft, 400 sider, marts 2023

Der er lukket for kommentarer.