// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Ulrika Rolfsdotter: Dyrehjerte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Ulrika Rolfsdotter: Dyrehjerte

Skrevet af den 21. februar 2022 – 06:45Ingen kommentarer

Er du vild med nordiske krimiforfattere, kan jeg glæde dig med, at der er en ny på markedet. Ulrika Rolfsdotter tager os med sin debut, spændingsromanen Dyrehjerte, med til en lille kold flække i Nordsverige, hvor en 17-årig pige pludselig forsvinder fra jordens overflade.

Annie Ljung er lidt af en ensp√¶nder. Hun arbejder i Stockholm som socialr√•dgiver og holder sig helst for sig selv. Da Annies demente mor bliver fundet en kold vinteraften et stykke v√¶k fra det plejehjem, hun bor p√•, f√łler Annie sig n√łdsaget til kortvarigt at tage tilbage til sin hjemby og f√• talt med plejehjemmet. Hun har ikke v√¶ret tilbage, siden hun var ung, og en aften i byen tvang hende til at rejse, og hun kan ikke komme hurtigt nok afsted igen. Da den 17-√•rige Saga, som Annie er i familie med, ikke kommer hjem en aften, lover Annie Sagas for√¶ldre, Svend og Lillemor, at blive, til Saga er fundet.

Det er lettere sagt end gjort, for hvad er der sket med Saga? Er hun stukket af hjemmefra, eller er der sket noget ut√¶nkeligt? Hvad foreg√•r der egentlig hos Gunnar Edholm, som er blevet godt fordrukken, siden hans kone d√łde af kr√¶ft, og derfor p√• ingen m√•de er en god far for sin s√łn og teenagedatter. Annie kan ikke undg√• at involvere sig i sagen, og som tiden g√•r, f√•r den sned√¶kkede by atter sit tag i hende, og hun bliver n√łdt til at se fortiden i √łjnene.

Selvom jeg havde regnet plottet ud noget tid f√łr afslutningen, synes jeg, at Dyrehjerte leverede et godt setup med interessante karakterer, som jeg h√•ber, vi f√•r et bedre kendskab til i de n√¶ste b√łger i serien. Jeg savnede nemlig at l√¶re Annie bedre at kende, da jeg ikke kunne m√¶rke hende p√• samme m√•de som Svend og Gunnar. N√•r det er sagt, er Dyrehjerte en interessant debut, og den var hurtigt l√¶st. S√• mangler du en velskrevet sp√¶ndingsroman til vinterferien med en j√¶vn sp√¶ndingskurve, er Ulrika Rolfsdotters debut et godt valg.

Ulrika Rolfsdotter: Dyrehjerte, oversat af Andrea Fehlauer, Alpha Forlag, 400 sider, 8. februar 2022

Der er lukket for kommentarer.