// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Natasha Lester: En syerske i New York
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historisk roman, Roman

Natasha Lester: En syerske i New York

Skrevet af den 7. marts 2023 – 05:48Ingen kommentarer

Det her er historisk fiktion, n√•r det er bedst! I denne nye Natasha Lester-bog f√łlger vi en ung parisisk syerske p√• flugt til New York og hendes mange ofre i kampen for at s√¶tte sit pr√¶g i den mandsdominerede modeverden i 1940’ernes New York, alt imens Anden Verdenskrig raser.

Den unge syerske Estella Bissette bor alene med sin mor i Paris, hvor de begge arbejder som syersker og kopierer kendte modeskaberes kjoler. De arbejder begge for modstandsbevægelsen, så da tyskerne i 1940 rykker mod Paris, er det ikke længere sikkert for Estelle at blive boende, og hendes mor tvinger hende til at tage med et af de sidste skibe, der har kurs mod New York. Alene med kun en symaskine og et par franc forlader hun Paris uden at vide, hvad der venter forude, eller hvornår hun kommer til at se sin mor igen.

I 2015 er den australske kurator Fabienne Bissette taget fra Sidney til New York for at arbejde p√• en gallaudstilling om sin bedstemor Estella, der var en af verdens st√łrste modedesignere. Fabiennes fars nylige d√łd har f√•et Fabienne til at indse, at der er ting, hun ikke kender til om sin familiehistorie og sin bedstemors fortid. Men den 97-√•rige Estella virker ikke opsat p√• at grave i fortiden, og Fabienne m√• selv ops√łge sandheden om en tragisk historie begravet for flere √•rtier siden.

Jeg elsker Natasha Lesters b√łger, og En syerske i New York er en f√łlelsesladet og hjertesk√¶rende historie, som er fuld af mod og k√¶rlighed. Som i alle Natasha Lesters b√łger kan man tydeligt m√¶rke den grundige research, der er g√•et forud for tilblivelsen af romanen. Uanset om vi befinder os i 1940 eller 2015, bliver der ikke sparet p√• detaljerne, og det er derfor aldrig sv√¶rt at forestille sig sceneriet, personerne eller det t√łj, de er if√łrt. Det er virkelig godt.

L√¶s ogs√• vores anmeldelser af de andre b√łger af Natasha Lester her

Natasha Lester: En syerske i New York, Alpha Forlag, oversat af Ulla Lauridsen, 450 sider, januar 2023

Der er lukket for kommentarer.