// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Natasha Lester: En syerske i New York
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historisk roman, Roman

Natasha Lester: En syerske i New York

Skrevet af den 7. marts 2023 – 05:48Ingen kommentarer

Det her er historisk fiktion, når det er bedst! I denne nye Natasha Lester-bog følger vi en ung parisisk syerske på flugt til New York og hendes mange ofre i kampen for at sætte sit præg i den mandsdominerede modeverden i 1940’ernes New York, alt imens Anden Verdenskrig raser.

Den unge syerske Estella Bissette bor alene med sin mor i Paris, hvor de begge arbejder som syersker og kopierer kendte modeskaberes kjoler. De arbejder begge for modstandsbevægelsen, så da tyskerne i 1940 rykker mod Paris, er det ikke længere sikkert for Estelle at blive boende, og hendes mor tvinger hende til at tage med et af de sidste skibe, der har kurs mod New York. Alene med kun en symaskine og et par franc forlader hun Paris uden at vide, hvad der venter forude, eller hvornår hun kommer til at se sin mor igen.

I 2015 er den australske kurator Fabienne Bissette taget fra Sidney til New York for at arbejde på en gallaudstilling om sin bedstemor Estella, der var en af verdens største modedesignere. Fabiennes fars nylige død har fået Fabienne til at indse, at der er ting, hun ikke kender til om sin familiehistorie og sin bedstemors fortid. Men den 97-årige Estella virker ikke opsat på at grave i fortiden, og Fabienne må selv opsøge sandheden om en tragisk historie begravet for flere årtier siden.

Jeg elsker Natasha Lesters bøger, og En syerske i New York er en følelsesladet og hjerteskærende historie, som er fuld af mod og kærlighed. Som i alle Natasha Lesters bøger kan man tydeligt mærke den grundige research, der er gået forud for tilblivelsen af romanen. Uanset om vi befinder os i 1940 eller 2015, bliver der ikke sparet på detaljerne, og det er derfor aldrig svært at forestille sig sceneriet, personerne eller det tøj, de er iført. Det er virkelig godt.

Læs også vores anmeldelser af de andre bøger af Natasha Lester her

Natasha Lester: En syerske i New York, Alpha Forlag, oversat af Ulla Lauridsen, 450 sider, januar 2023

Der er lukket for kommentarer.