// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matthew Arlidge: Sandhed eller konsekvens
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Matthew Arlidge: Sandhed eller konsekvens

Skrevet af den 22. januar 2023 – 06:07Ingen kommentarer

Selvom denne bog er den tiende i serien, tror jeg aldrig, jeg bliver træt af kriminalkommissær Helen Grace. Denne gang hærges Southampton af en bølge af kriminalitet, og Helen kan hverken finde hoved eller hale i de mange forbrydelser – er der en sammenhæng?

En bilkapring løber løbsk, og den kvindelige ejer bliver slået ihjel. Få dage senere findes en kvinde myrdet i en park. Ikke længe efter myrdes en sort mand, mens han er ude at løbe en tur. Helen Grace og hendes hold er pludselig begravet i sager, der tilsyneladende ikke hænger sammen. Er hele byen gået fra forstanden?

Som tiden går, går det dog op for Helen, at hver eneste forbrydelse er en brik i et puslespil, og langsomt dannes et billede af en udspekuleret kriminels syge spind af hemmeligheder, og det står klart, at mordbølgen vil blive tæt på umulig at stoppe.

Matthew Arlidge forstår virkelig at opbygge et troværdigt plot, og der er fart over feltet bogen igennem med korte kapitler, der nøder læseren til at læse videre. Man bliver som læser holdt i et jerngreb fra første side, og Arlidges skrivestil er vanedannende. Bogen kan sagtens læses, selvom du ikke har læst de tidligere bøger i serien, men jeg vil anbefale, at du starter med den første, så du har en bedre forståelse for karaktererne og deres indbyrdes forhold.

Jeg holder meget af karakteren Helen Grace, som jeg synes har gennemgået en stor udvikling gennem serien. I denne bog står hun over for mytteri fra egne rækker, og det er interessant at følge hendes håndtering af de personlige konflikter, samtidig med at hun forsøger at opklare de mange mord. Helens nemesis, Emilia Garanita, gør selvfølgelig også, hvad hun kan for at få Helen ned med nakken, og hun er lige så øretæveindbydende som i de tidligere bøger. Hvis det stod til mig, måtte Arlidge godt snart få nogen til at tage livet af hende. Bogens slutning giver garanti for en meget nervepirrende fortsættelse i næste bog. Jeg glæder mig!

Du kan læse vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her.

Du kan finde inspiration til flere krimier her.

Matthew Arlidge, Sandhed eller konsekvens, Forlaget Jentas, 415 sider, oversat af Stig W. Jørgensen, november 2022

Der er lukket for kommentarer.