// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Matthew Arlidge: Sandhed eller konsekvens
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Matthew Arlidge: Sandhed eller konsekvens

Skrevet af den 22. januar 2023 – 06:07Ingen kommentarer

Selvom denne bog er den tiende i serien, tror jeg aldrig, jeg bliver tr√¶t af kriminalkommiss√¶r Helen Grace. Denne gang h√¶rges Southampton af en b√łlge af kriminalitet, og Helen kan hverken finde hoved eller hale i de mange forbrydelser ‚Äď er der en sammenh√¶ng?

En bilkapring l√łber l√łbsk, og den kvindelige ejer bliver sl√•et ihjel. F√• dage senere findes en kvinde myrdet i en park. Ikke l√¶nge efter myrdes en sort mand, mens han er ude at l√łbe en tur. Helen Grace og hendes hold er pludselig begravet i sager, der tilsyneladende ikke h√¶nger sammen. Er hele byen g√•et fra forstanden?

Som tiden g√•r, g√•r det dog op for Helen, at hver eneste forbrydelse er en brik i et puslespil, og langsomt dannes et billede af en udspekuleret kriminels syge spind af hemmeligheder, og det st√•r klart, at mordb√łlgen vil blive t√¶t p√• umulig at stoppe.

Matthew Arlidge forst√•r virkelig at opbygge et trov√¶rdigt plot, og der er fart over feltet bogen igennem med korte kapitler, der n√łder l√¶seren til at l√¶se videre. Man bliver som l√¶ser holdt i et jerngreb fra f√łrste side, og Arlidges skrivestil er vanedannende. Bogen kan sagtens l√¶ses, selvom du ikke har l√¶st de tidligere b√łger i serien, men jeg vil anbefale, at du starter med den f√łrste, s√• du har en bedre forst√•else for karaktererne og deres indbyrdes forhold.

Jeg holder meget af karakteren Helen Grace, som jeg synes har gennemg√•et en stor udvikling gennem serien. I denne bog st√•r hun over for mytteri fra egne r√¶kker, og det er interessant at f√łlge hendes h√•ndtering af de personlige konflikter, samtidig med at hun fors√łger at opklare de mange mord. Helens nemesis, Emilia Garanita, g√łr selvf√łlgelig ogs√•, hvad hun kan for at f√• Helen ned med nakken, og hun er lige s√• √łret√¶veindbydende som i de tidligere b√łger. Hvis det stod til mig, m√•tte Arlidge godt snart f√• nogen til at tage livet af hende. Bogens slutning giver garanti for en meget nervepirrende forts√¶ttelse i n√¶ste bog. Jeg gl√¶der mig!

Du kan l√¶se vores anmeldelser af de tidligere b√łger i serien her.

Du kan finde inspiration til flere krimier her.

Matthew Arlidge, Sandhed eller konsekvens, Forlaget Jentas, 415 sider, oversat af Stig W. J√łrgensen, november 2022

Der er lukket for kommentarer.