// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Harlan Coben: Et farligt match
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sp√¶nding, Thriller

Harlan Coben: Et farligt match

Skrevet af den 5. februar 2023 – 06:23Ingen kommentarer

Hvis du har l√¶st Cobens bog Drengen i skoven, sad du m√•ske som jeg tilbage med en lidt uforl√łst fornemmelse efter endt l√¶sning, fordi der manglede en forklaring p√•, hvordan drengen Wilde var endt i skoven. Nu er Coben klar med opf√łlgeren, s√• vi endelig f√•r l√łftet sl√łret for Wildes baggrund. Bogen kan dog sagtens l√¶ses som en selvst√¶ndig thriller.

Wilde voksede som lille barn op alene i en skov og husker ikke, hvor han kommer fra, eller hvordan han endte i skoven. Han ved ingenting om sin fortid eller sin familie, men det √¶ndrer sig, da han sender sit DNA ind til en online-DNA-database. Her f√•r han besked om, at der er et match med hans biologiske far, men deres m√łde ender med at give Wilde flere sp√łrgsm√•l end svar.

Wilde forts√¶tter derfor sin s√łgning i andre DNA-databaser og kommer i kontakt med en f√¶tter. Da f√¶tteren pludselig forsvinder, f√łr Wilde kan n√• at m√łde ham, s√¶tter han alt ind p√• at opspore ham, men han kommer i stedet p√• sporet af nogle mystiske og meget farlige f√¶llesskaber p√• internettet. Da de folk, han unders√łger, begynder at d√ł √©n efter √©n, har han pludselig b√•de politiet og FBI i h√¶lene og m√•ske endda ogs√• den seriemorder, der tilsyneladende ikke har nogen planer om at lade sig stoppe.

Endnu engang har Harlan Coben skrevet en sp√¶ndingsm√¶ttet thriller, hvor plottet sidder lige i skabet, og jeg endnu engang blev snydt. Der er mange storylines i bogen, s√• man skal holde tungen lige i munden, mens Coben snedigt v√¶ver dem sammen, indtil det store billede til sidst afsl√łres. Is√¶r var jeg glad for, at vi endelig fandt ud af, hvordan Wilde i sin tid endte i skoven. Denne afklaring medf√łrer stor personlig udvikling i Wildes karakter i l√łbet af fort√¶llingen, og generelt er karaktererne interessante og velopbyggede.

Mange af Cobens b√łger er blevet lavet til serier p√• Netflix, og denne ville ogs√• egne sig virkelig godt til serieformatet ‚Äď m√•ske er det helt bevidst fra Cobens side. Jeg kunne nemt se handlingen for mit indre blik, for Coben er dygtig til at s√¶tte scenen og male billeder p√• nethinden. Man bliver bare aldrig skuffet over en Harlan Coben-bog.

Du kan l√¶se vores anmeldelser af forfatterens andre b√łger her.

Du kan finde inspiration til flere thrillere her.

Harlan Coben, Et farligt match, Gads Forlag, 344 sider, oversat af Johnnie McCoy, januar 2023

Der er lukket for kommentarer.