// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Harlan Coben: Drengen fra skoven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Harlan Coben: Drengen fra skoven

Skrevet af den 4. oktober 2020 – 06:29Ingen kommentarer

I skoven ud for en lille by finder man en dreng, som tilsyneladende har levet længe i skoven helt alene. Han ved ikke, hvem han er, eller hvor han kommer fra, og politiet kan ikke finde hans familie. Han bliver i stedet overgivet til en plejefamilie, som tager sig af ham. I medierne døbes denne vilde Mowgli-dreng Wilde.

Efter 30 år er man stadig ikke kommet Wildes baggrund nærmere. Han er efter et ophold i militæret flyttet tilbage ud i naturen, hvor han har det bedst og er fri for nære relationer til andre mennesker. Han bliver dog hvirvlet ind i en mystisk sag, da teenagepigen Naomi fra den lille by forsvinder sporløst. Den kendte tv-advokat Hester Chrimstein, som har en smertelig fortid til fælles med Wilde, beder ham om hjælp til at finde Naomi, og Wilde må dermed vende tilbage til den lille by, hvor han altid har været en outsider.

I jagten på Naomi finder Wilde og Hester ud af, at de er oppe mod meget stærke og magtfulde kræfter i det lille lokalsamfund. De hemmeligheder, de forsøger at afsløre, kan nemlig få alvorlige konsekvenser helt op i toppen af amerikansk politik. Derfor møder Wilde og Hester også stor modstand i deres bestræbelser på at finde Naomi. Og så forsvinder endnu en teenager fra byen.

Mine forventninger til Coben er altid tårnhøje, og selvom denne er ikke hans bedste bog, så er den bestemt stadig værd at læse, for Coben har som altid spundet et rigtig godt plot sammen, og der er spænding til sidste side. Det er ikke uden grund, at hans bøger er oversat til mere end 40 sprog og solgt i over 70 millioner eksemplarer, for han har et fantastisk talent for at skrive spændende bøger, og på bogens omslag er der da også roser fra så anerkendte forfattere som Dan Brown, Michael Connelly og Lee Child.

Jeg var ikke helt så vild med denne Coben-bog, som jeg har været med alle de forrige. Måske var det grundet præmissen om den mystiske Wilde, som jeg ikke synes hang helt sammen. Harlan Coben skriver som bekendt stort set kun enkeltstående bøger, og det er denne så vidt vides også, men jeg føler, at der må komme en fortsættelse, for der er alt for mange uafklarede spørgsmål om Wilde, som mangler at blive besvaret, selvom Coben bogen igennem lagde op til, at vi ville få sandheden at vide om Wildes mystiske barndom.

Jeg er stadig stor Coben-fan, men jeg håber inderligt, at han i næste bog løfter sløret for den sande historie om Wilde, for jeg sidder tilbage med en lidt uforløst fornemmelse efter endt læsning.

Læs også vores anmeldelser af Harlan Cobens andre bøger her.

Harlan Coben, Drengen fra skoven, Gads Forlag, 368 sider, oversat af Johnnie McCoy, 10. september 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.