// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Hiroko Oyamada: Hullet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Hiroko Oyamada: Hullet

Skrevet af den 8. januar 2023 – 06:33Ingen kommentarer

Da Asahis mand f√•r et nyt job, flytter de fra Tokyo og ind i et hus p√• landet ved siden af hans for√¶ldre. Asahi har m√•ttet sige sit job op for at flytte, men da de f√•r lov at bo gratis fordi mandens for√¶ldre ejer huset, g√łr det ikke s√• meget. De kan godt klare det. √ėkonomisk, i hvert fald.

For det er ikke bare fryd og gammen for Asahi at g√• rundt alene hver dag, mens hendes mand er p√• arbejde. Cikaderne synger, varmen trykker ‚Äď og snart sker der m√¶rkelige ting omkring hende. Et underligt dyr lusker rundt. Flodens breder er fyldt med legende b√łrn i en ellers b√łrnel√łs by. Og jorden er fyldt med huller. Gemmer den lille landsby p√• s√¶re hemmeligheder, eller er det Asahi, der er ved at blive sk√łr?

Hullet er kun 116 sider lang, men hvilke sider! Det er en sær, japansk magisk realisme, hvor det uforklarlige veksles med hverdagsscener, hvor det hårde arbejdsliv i et stivnet samfund blandes med glimt af en anden, fantasibåret verden. Det er lidt Murakamisk, men mere underfundigt og underspillet. Hvad er sandheden om den evigt vandende farfar og den mystiske bror i udhuset? Er Asahi virkelig hoppet ned i kaninhullet eller findes hullet kun i hendes fantasi?

Oyamada er et nyt bekendtskab for mig, men skriver gådefuldt og nærværende om en kvinde, der ikke forstår sig selv eller sin familie, og hvis virkelighed ser ud til at drive langsomt væk fra hende…

Hvis du kan lide Murakami eller m√•ske var glad for Yoko Oagawas De tabte minders √ł, s√• vil du ogs√• kunne lide Hullet. Det leder m√•ske ikke Alice til Eventyrland, men det leder sin l√¶ser til Japan, og s√• er den oversat af altid kompetente Mette Holm.

Hiroko Oyamada: Hullet. 116 sider, Grif. Oversat af Mette Holm, udkom 4. november 2022

Der er lukket for kommentarer.