// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lisa Holmfjord: Djævlen, du kender
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Lisa Holmfjord: Djævlen, du kender

Skrevet af den 11. februar 2023 – 08:00Ingen kommentarer

Er du til psykologiske thrillere, der griber dig fra det øjeblik, du vender den første side, skal du læse Lise Holmfjords nyeste bog, der er inspireret af virkelige hændelser og foregår i vores egen baghave. For hvad gør du, når der er en psykopat ansat i kommunen til at varetage netop din sag?

Den enlige mor Julie bliver af sin socialrådgiver tilknyttet kommunens yderst charmerende psykologuddannede familievejleder Henrik. Først går det nogenlunde i hans selskab, men efter kort tid bliver han mere og mere nærgående, og inden hun ved af det, har de et seksuelt forhold. Hun møder hans ekskone Celine, som er totalt nedbrudt efter at have fået frataget al samvær med sin datter, og Celine prøver forgæves at advare Julie mod Henrik.

Der går dog ikke længe, før Julie sidder i saksen. Hvis hun ikke byder sig til når som helst, Henrik ønsker det, vil han indberette hende. Et ord fra ham og hendes søn bliver tvangsfjernet. Julie aner ikke sine levende råd, og det går op for hende, at hun må have hjælp. Men hvem kan hun stole på?

Samtidig har Linda har netop mistet sit job som livvagt i PET og er startet i afdelingen for Lokal Efterforskning på Station Amager. Det er en dødssyg stilling i forhold til, hvad hun er kommet fra, så da hun kommer med sin nye makker David ud på en af hans rutinesager, han ikke orker gå i dybden med, kan Linda ikke lade sagen ligge. Der er noget helt forkert, det ved hun bare.

Djævlen, du kender er en velskrevet thriller, der er umulig at lægge fra sig. Hovedpersonerne er skarpt beskrevet, og du kan ikke undgå at mærke desperationen dampe op fra siderne. Der er magtmisbrug, vold og udnyttelse af det offentlige system i en sådan grad, at jeg ulmede af vrede, mens jeg læste. Hold fast, en fed læseoplevelse!

Læs også anmeldelse af Døden er kun et øjeblik her

Lisa Holmfjord: Djævlen, du kender, Gyldendal, 451 sider, januar 2023

Der er lukket for kommentarer.