// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lisa Holmfjord: Døden er kun et øjeblik
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lisa Holmfjord: Døden er kun et øjeblik

Skrevet af den 24. juli 2020 – 07:49Ingen kommentarer

Hold nu op en debut! Savner du en god psykologisk spændingsroman til sommerferien, skal du læse med her. Lisa Holmfjord er direktør for Dansk Kvindesamfunds Krisecentre og har beskæftiget sig med ligestilling, menneskerettigheder og vold begået mod kvinder, og i ‘Døden er kun et øjeblik’ øser hun ud af sin viden og erfaring i en hårrejsende historie om psykologisk og fysisk overgreb, når det er værst.

Esther har levet et overklasseliv i Nordsjælland, men bor nu på krisecenter for at skjule sig for sin mand, Andreas. Hun drikker ren vodka i store mængder for at dulme frygten og har store problemer med sin hukommelse og psyke. Hun føler sig konstant overvåget og har svært ved at knytte sig til de andre kvinder på hjemmet af samme årsag. Andreas tager sig god tid til at underskrive skilsmissepapirerne, så Esther endelig kan blive fri, men det er nemmere sagt end gjort – for Andreas har helt andre planer, og i og med han er uddannet læge, har han gennem årene på snu vis sikret sig, at ingen aner uråd, hvad angår hans sadistiske tendenser over for Esther.

David er blevet fyret som drabsefterforsker i København og arbejder nu selvstændigt som privatdetektiv. Han er tørlagt alkoholiker og deltager jævnligt i AA-møder. Da han efter et møde bliver tilbudt et job, som indebærer, at han skal skygge en kvinde kaldet Esther, kan han ikke lade være med at tage opgaven. For kvinden han skal skygge, har han selv en fortid med, og han kan ikke slippe tanken om, hvad han selv gjorde mod hende for mange år siden. Da Esther pludselig forsvinder fra kvindehjemmet, sætter David alt ind på at afsløre, hvilken mand Andreas virkelig er.

Jeg slugte denne bog på en dag. For ikke nok med at historien er gennemresearchet og troværdig, så flyder sproget også så elegant, at man flyver gennem historien. Lisa Holmfjord lægger ud med på snedig vis at sende sin læser på alle mulige afveje for så at samle alle tråde til sidst i historien. Det er altså virkelig godt gået.

Lisa Holmfjord: Døden er kun et øjeblik, Gyldendal, 352 sider, juni 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.